3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalUn bărbat a murit în Spania, după ce a contractat o boală...

Un bărbat a murit în Spania, după ce a contractat o boală asemănătoare Ebola

Este dificil de prevenit și tratat, nu există vaccin disponibil și rata mortalității este de până la 40%, conform Organizației Mondiale a Sănătății

Bărbatul de 74 de ani a murit într-o unitate de izolare de la Spitalul La Paz-Carlos III din capitala Spaniei, Madrid, a declarat Lorenzo-Morales, purtător de cuvânt al spitalului pentru CNN.

Boala, asemănătoare Ebola, este numită de specialiști febră hemoragică Crimeea-Congo (CCHF).

Spania a dezvoltat un plan național pentru a face față bolilor transmise de căpușe, inclusiv CCHF, dar oamenii ar trebui să ia măsuri pentru a evita mușcăturile de căpușe, a afirmat Lorenzo-Morales. „CHHF este o boală emergentă care este prezentă în toată Europa de Vest”, a mai susținut el.

CCHF provoacă focare severe de febră hemoragică virală, similare cu Ebola. Simptomele inițiale includ de obicei febră bruscă, frisoane, vărsături și diaree, urmate de schimbări de dispoziție și confuzie.

Este, de asemenea, asociat cu sângerări, inclusiv sângerări nazale, capilare sparte în ochi, o erupție cutanată cauzată de sângerare în piele și semne de sângerare internă, cum ar fi sânge în urină sau scaune.

Este dificil de prevenit și tratat, nu există vaccin disponibil și rata mortalității este de până la 40%, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Recomandările includ purtarea pantalonilor și a hainelor cu mâneci lungi, în culori deschise, cizme sau pantofi închiși și repelent pentru căpușe.

Consuelo Giménez Pardo, lector în parazitologie medicală la Universitatea Alcalá din Madrid, a declarat pentru CNN că „vor fi, fără îndoială, mai multe cazuri” de CCHF în Spania.

Țara oferă condiții favorabile pentru virus, din cauza climei sale, care este favorabilă pentru căpușe și a faptului că păsările migratoare aduc căpușe din Africa.

Deși Giménez a spus că CCHF este „un virus cu o răspândire largă și un potențial ridicat de transmitere de la om la om”, prin sânge și fluide corporale, ea a subliniat, de asemenea, că este asimptomatic la oameni în până la 90% din cazuri, iar majoritatea va avea doar simptome ușoare.

Cu toate acestea, „un caz este considerat un focar”, a adăugat ea.

Profesorul Emma Thomson de la London School of Hygiene & Tropical Medicine a subliniat detectarea CCHF la căpușe atât în ​​Spania, cât și în Franța.

„Mă aștept să vedem mai multe cazuri în următorii ani”, a declarat Thomson pentru CNN. „Există riscul de răspândire și în alte țări europene, inclusiv în Marea Britanie.”

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Federația Ospitalității: Eliminarea voucherelor de vacanță va distruge turismul românesc

Reprezentanții a 29 de patronate din domeniul HoReCa atrag atenția că peste 1,7 milioane de persoane vor fi afectate direct Federația Patronatelor din Industria Ospitalității...

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...
Ultima oră
Pe aceeași temă