6.3 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbușit în Rusia

Un avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbușit în Rusia

Miercuri, 5 aprilie 2023, un avion civil ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbușit în Rusia, în apropierea frontierei cu Ucraina, a informat Serviciul Federal de Securitate din Rusia.

Un avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Rusia

Serviciul Federal de Securitate din Rusia a informat miercuri, 5 aprilie 2023, că un avion civil ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Butovsk, situată în regiunea rusă Breansk, care se află la circa 25 de kilometri nord de frontiera Rusiei cu Ucraina. Pilotul a fost arestat de Poliția de Frontieră din Rusia.

„Pilotul, cetăţean ucrainean, a încercat să fugă spre teritoriul Ucrainei, dar a fost arestat de echipaje ale Poliţiei de Frontieră”, a transmis, miercuri, instituția respectivă.

Potrivit agenției de presă Interfax, incidentul respectiv este investigat de Secţia pentru Protecţia Frontierelor din cadrul Serviciului Federal de Securitate din Rusia.

Un avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbușit în Rusia, iar Vladimir Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate

Incidentul respectiv a avut loc în aceeași zi în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a prezidat o reuniune a Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse pentru a analiza situaţia de securitate din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie 2022 de Rusia, deşi pe teren le controlează doar parţial.

„Vor fi analizate chestiuni legate de respectarea legilor, a ordinii şi securităţii publice în teritoriile republicilor populare Doneţk şi Lugansk, precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson”, a anunţat, marți, Kremlinul, potrivit agenției de presă EFE, conform capital.ro.

Potrivit sursei citate anterior, principala intervenţie în această reuniune, ce se va desfăşura prin teleconferinţă, va fi cea a ministrului Afacerilor Interne din Rusia, Vladimir Kolokolţev.

Vă amintim că în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie este în vigoare din octombrie 2022 legea marţială, pe care Guvernul de la Moscova o invocă drept necesară pentru protejarea populaţiei civile în faţa atacurilor armatei ucrainene. Când a fost anunţată această măsură, Vladimir Putin a acuzat autorităţile ucrainene, pe care le-a calificat drept „complici ai lui Hitler”, că recurg la „metode teroriste” pentru a provoca teamă în rândul populaţiei din sudul şi estul Ucrainei, unde au loc cu regularitate atentate împotriva reprezentanţilor pro-Rusia.

Pentru a consolida securitatea teritoriilor anexate, Vladimir Putin a decretat crearea unor unităţi de apărare teritorială. El a acuzat atunci Ucraina că a trimis grupuri subversive pe teritoriul Rusiei pentru a executa acolo sabotaje asupra infrastructurii civile, cum a fost atacul asupra podului din Peninsula Crimeea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consultări politice în curs: Premierul viitorului Guvern rămâne o necunoscută

Reprezentantul PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că numele premierului care va conduce următorul Guvern nu a fost încă stabilit de liderii partidelor proeuropene. Potrivit ZF,...

Circulație reluată temporar pe Podul Giurgiu-Ruse în perioada sărbătorilor

Lucrările de reparații majore la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse vor fi suspendate temporar între 20 decembrie 2024 și 7 ianuarie 2025. În această perioadă, traficul...

Platforma Spotify, acuzată că promovează artiști fictivi pentru a reduce costurile

Spotify este acuzată că își completează listele de melodii cu piese atribuite unor artiști fictivi, o practică menită să reducă plățile către muzicienii reali,...
Ultima oră
Pe aceeași temă