3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăInternaționalUcraina își retrage forțele militare din Kosovo

Ucraina își retrage forțele militare din Kosovo

Ucraina își retrage contingentul din cadrul Forțelor Internaționale de Securitate sub egida NATO din Kosovo. Acest lucru a fost anunțat miercuri de comandamentul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate ale Ucrainei (APU) ca răspuns la o solicitare a RBC-Ucraina.

„Astăzi, în Kosovo, Republica Serbia, se află un contingent național al Forțelor Armate ale Ucrainei format din 40 de militari”, citează comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit publicației. În prezent, se precizează în raport, se iau măsuri pentru întoarcerea acestora în Ucraina în baza decretului prezidențial nr. 114 din 7 martie 2022 ‘Cu privire la rechemarea contingentului național și a personalului național care participă la operațiuni internaționale de menținere a păcii și securității’.

„Întoarcerea contingentului național va însemna încetarea temporară a participării acestuia la misiunea KFOR (Misiunea internațională sub auspiciile NATO în Kosovo și Metohija)”, a precizat comandamentul Forțelor Întrunite, potrivit stiripesurse.ro.

Ucraina se retrage din Kosovo, acolo unde situația a escaldat brusc de câteva zile și se fac eforturi pentru menținerea păcii

La 31 iulie 2022, situația din Kosovo a escaladat brusc. Poliția și membrii Forțelor Internaționale de Securitate din Kosovo (KFOR), care operează sub auspiciile NATO, au fost atrași în epicentrul evenimentelor.

Provincia autonomă sârbă Kosovo și-a declarat unilateral independența în februarie 2008 și a încercat în mod activ să se alăture organizațiilor internaționale, inclusiv UNESCO și Interpol, în ultimii ani. Peste 60 de țări, printre care Rusia, India și China, precum și cinci state membre ale UE, inclusiv România, se opun recunoașterii Kosovo.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...

România la „dietă” economică: top model sau moare de inaniție

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit recent despre „dieta” economică, completată cu sintagma „să strângem cureaua”. Mesajul este clar: România trebuie să-și ajusteze politicile financiare,...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă