Este necesar să câştigăm timp înainte de contraofensivă, a declarat comandantul grupului de trupe din est, Oleksandr Syrskyi, la Bahmut.
Apărătorii fortăreţei Bahmut împiedică inamicul să-şi ducă planul la îndeplinire, stricându-le planurile şi astfel, îi obligă pe ruşi să renunţe la ofensivă, notează colonelul general, potrivit newsflash.ro.
“Adevăraţii eroi acum sunt apărătorii care menţin frontul de est şi provoacă inamicului pierderi maxime. Trebuie să câştigăm timp pentru a acumula rezerve şi a începe contraofensiva de primăvară, care este chiar după colţ”, a declarat Syrskyi, declaraţie citată pe canalul United24Media de pe Telegram.
Bilanțul contraofensivei ucrainene în regiunea Harkov a atins peste 300 de localități eliberate
Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a afirmat marţi că în cursul contraofensivei împotriva Rusiei în regiunea Harkov (nord-est), forţele ucrainene au preluat sub control peste 300 de localități ocupate anterior de Rusia, relatează EFE şi Reuters.
‘Din 6 septembrie au fost eliberaţi 3.800 kilometri pătraţi, peste 300 de localităţi. Peste 150.000 de concetăţeni ai noştri au fost eliberaţi de sub ocupanţi, care îi ţineau ca ostatici’, a spus ea în declaraţii televizate.
Viceministrul a adăugat că obiectivul forţelor ucrainene este continuarea contraofensivei până la eliberarea completă a acestei regiuni din nord-estul ţării, afirmând că aceasta se va întâmpla ‘în cel mai scurt timp posibil’.
„Operaţiunea este în curs de desfăşurare. Scopul său este eliberarea totală a regiunii Harkov… Credem că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”, a spus Maliar, vorbind în direct la televiziunea ucraineană din oraşul recucerit Balaklia, potrivit agerpres.ro.
Reușita contraofensivei ucrainene în regiunea Harkov numără 300 de localitați eliberate, printre care și orașul Izium
Contraofensiva Ucrainei în regiunea Harkov a şocat Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie. Informaţiile despre înfrângerile de pe câmpul de luptă au provocat manifestări neobişnuite de disidenţă pe canalele televiziunii de stat ruse, care au început să critice Kremlinul.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!