7 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăSocialTuriștii blocați temporar în Salina Praid au ieșit la suprafață

Turiștii blocați temporar în Salina Praid au ieșit la suprafață

Turiștii care se aflau sâmbătă în Salina Praid au ieşit la suprafaţă în siguranţă, după ce accesul în subteran a fost oprit din cauza unei infiltraţii în galeria de coastă.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat că există o infiltraţie mai abundentă cu nămol, în zona galeriei de coastă, prin care intră autobuzele în subteran, potrivit agerpres.ro.

În această situaţie, de la ora 14,00 a fost oprit accesul în subteran.

Turiştii aflaţi în salină au putut ieşi fără probleme.

„Din perete a apărut o infiltraţie mai abundentă cu nămol în zona galeriei de coastă, unde circulă autobuzele cu care sunt transportaţi turiştii în subteran. Este ţinută sub control şi sper ca mâine să putem fi deschişi din nou. (…) Nu trebuie să se creeze panică, este un lucru care se mai întâmplă, dar pe care îl ţinem sub control”, a precizat Seprodi Zoltan.

Turiștii ce se aflau în Salina Praid au rămas blocați acolo după o inflitrare a apei într-o galerie, iar accesul de afară nu a mai fost permis

ORA 16.49 Harghita: Accesul în Salina Praid, oprit în urma infiltrării apei într-o galerie

Accesul în Salina Praid din judeţul Harghita a fost oprit, sâmbătă, în urma infiltrării apei într-o galerie.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat că există o infiltraţie în zona galeriei prin care intră autobuzele. În această situaţie, de la ora 14,00 a fost oprit accesul în subteran.

Conform aceleiaşi surse, oamenii care se aflau deja în subteran au putut să iasă „fără probleme”.

La Sovata, Lacul Ursu aduce tuturor răsplata(I)

Stațiunea Sovata și Lacul Ursu sunt două atracții turistice ce atrag zecii de mii de turiști anual.

În centrul geografic al României, la intersecția drumurilor care vin din sudul Ardealului și a celor care traversează Carpații din Moldova, se află localitatea Sovata, iar inima ei este stațiunea balneară cu același nume.

La Sovata, tratamentele balneare pornesc de la sare şi de la nămol, mai exact de la apa sărată, binefăcătoare a Lacului Ursu, singurul lac heliotermic din Europa.

Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit în jurul anului 1900, fiind determinat de “stratificațiile concentrațiilor saline ale apei lacului și încălzirea inegală a acestor straturi de către radiația solară”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Barcelona îl vrea pe Andrei Rațiu! „15.000.000 €! Se lucrează la transfer”

Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul român de la Rayo Vallecano, ar putea ajunge la FC Barcelona, conform presei catalane, care susține că echipa...

Artificiu birocratic! Cum a reușit FCSB să-l reînscrie pe Daniel Popa în Liga 1 după ce fusese scos din lot

Daniel Popa, atacantul de 29 de ani al FCSB, a fost reintrodus în circuitul echipei pentru partea a doua a sezonului, după ce clubul...

Iga Swiatek, calificare fără emoții în semifinalele Australian Open!

Iga Swiatek a obținut o victorie categorică în sferturile de finală ale Australian Open, impunându-se cu 6-1, 6-2 în fața Emmei Navarro. Această calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă