Marţi dimineaţa, termometrele arătau minus 6 grade Celsius pe Vârful Ţarcu şi minus 1 grad Celsius în Munţii Semenic şi Vârful Cunţu, din judeţul Caraş-Severin.
De altfel, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul Staţiei Meteo Ţarcu, de luni seara a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe vârful Ţarcu.
Potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, a Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, în timp ce la Păltiniş sunt minus 0,9 grade.
Temperaturi negative s-au înregistrat şi în Ceahlău şi în toată zona montană înaltă a judeţului Neamţ.
Potrivit Salvamont Neamţ, însă de luni seara staţia meteo automată care funcţionează în Baza Salvamont Dochia a înregistrat primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă-iarnă. În jurul orei 23, temperatura a coborât în jurul valorii de minus 1 grad, iar marţi dimineaţă a ajuns la minus 4.
Prima ninsoare a căzut, luni, la altitudini de peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, însă potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu ninsoarea a încetat, iar acum este ceaţă.
Pe Vârful Omu din Munţii Bucegi erau, marţi dimineaţă, minus 8 grade Celsius.
Până miercuri la ora 8.00 este în vigoare o atenţionare meteo de răcire accentuată a vremii.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţa că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 50…60 km/h şi temporar va ploua la început în vest, în centru şi în nord, apoi local şi în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.
Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marţi (25 septembrie) se va resimţi în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului, anunţa ANM.