1.3 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiThreads, succes răsunător. Este cea mai descărcată aplicație din App Store

Threads, succes răsunător. Este cea mai descărcată aplicație din App Store

Threads, produs creat de Meta care concurează cu Twitter (acum X), are un succes răsunător! A devenit cea mai descărcată aplicație din App Store.

Aplicație este încă la început în România și are un succes uriaș. Rămâne de văzut dacă aplicația va avea același succes și pe termen lung. Threads concurează cu X, rețea care este extrem de nepopulară în țara noastră.

CITEȘTE ȘI – “Duelul giganților”. Musk vs. Zuckerberg, Twitter vs. Threads. Ce este noua aplicație dezvoltată de fondatorul Facebook

De curând, aplicația Meta a devenit cea mai descărcată aplicație din App Store.

Aplicația Threads, o platformă de socializare bazată pe text de la Meta, care funcționează similar cu X, a fost lansată în urmă cu șase luni, iar de curând a ajuns și în România. După o creștere imediată a popularității, care a făcut ca Threads să doboare recordul de 150 de milioane de descărcări, utilizarea a scăzut, deoarece aplicația nu avea caracteristici și era relativ simplă. În săptămânile care au urmat, mica echipă de 15 ingineri care a construit aplicația pe baza tehnologiei Instagram a ajustat platforma, iar utilizatorii au revenit și par să rămână. Apoi, Threads a lansat o versiune web, iar la 14 decembrie a intrat pe piața din Uniunea Europeană, scrie Business Insider.

Se pare că această mișcare a propulsat săptămâna aceasta platforma pe primul loc în App Store. Deși Threads s-a clasat în primele cinci locuri în ultimele săptămâni, a trecut pe locul al doilea după a intrat pe piața din UE, imediat după Temu, o piață pentru produse la preț redus. Miercuri, aplicația a trecut pe primul loc și de atunci a rămas acolo. În Google Play Store, Threads este a cincea cea mai descărcată aplicație gratuită.

Val de ură în masă și cu cyberbullying, pe Threads România

În doar câteva zile de la lansarea aplicației de socializare Threads în România, specialiștii și comunitatea online ridică semnale de alarmă cu privire la un fenomen îngrijorător. Utilizatorii aplicației se confruntă cu un val de ură în masă și acte de cyberbullying, în special în rândul tinerilor, stârnind îngrijorare cu privire la impactul negativ asupra sănătății mentale a utilizatorilor.

Raportările indică faptul că situația a evoluat până la punctul în care unii utilizatori au fost îndemnați la suicid, semnalând o creștere rapidă și periculoasă a comportamentelor toxice pe platformă. Organizațiile de protecție a copiilor și specialiștii în domeniul sănătății mentale exprimă îngrijorare și solicită măsuri imediate din partea dezvoltatorilor aplicației.

Threads, lansată cu scopul de a facilita comunicarea între utilizatori printr-un format de grupuri restrânse, se confruntă acum cu critici dure pentru modul în care a permis răspândirea rapidă a discursului de ură și a comportamentelor agresive online.

Ceea ce a început inițial ca un val de glume aparent inofensive pe seama influencerilor pe aplicația de socializare Threads, s-a transformat rapid într-un fenomen periculos, unde ura și violența online au atins cote îngrijorătoare. Utilizatorii nu mai respectă limitele și discursul agresiv a luat amploare, devenind o amenințare serioasă, mai ales pentru tinerii și copiii expuși.

„Nu se respectă nicio limită!”

„Este crunt pentru că pare că nu se respectă nicio limită, oricine poate să spună orice oricui. Mi se pare incredibil că oamenii și-au asumat că au dreptul că înjure pe oricine, chiar și cu oameni de vârsta părinților mei. 

Eu la rândul meu am postat ce fac eu de obicei, adică strângeri de fonduri, activități cu asociația, tot felul de acțiuni pe care le facem și când am postat că am făcut cumpărături pentru câteva familii aflate în situații vulnerabile, că asta facem de sărbători, mi-am luat toate înjurăturile de pe planetă, inclusiv că asta nu este aplicația unde să postezi așa ceva. Și răspunsul meu a fost: <<Asta este o aplicație pe care fiecare postează ce vrea>>. Unii vor să posteze răutăți, bârfe și să se înjure, în timp ce alții vor să profite de faptul că este o nouă modalitate de a împărți educație, iubire, caritate.    

Fetele sunt jignite, se distribuie poze pe care ele le postează, de genu: << ia uite-o p-asta cum arată>> și se râde de înfățișarea fetelor și a băieților desigur, doar că se pune mai mult accent pe aspect la fete în general. Erau utilizatori ai platformei Threads care i-au încurajat pe anumiți copii cu depresie și anxietate să se sinucidă, la caterincă în comentarii, ceea ce este foarte grav.”, a declarat Alina Greavu pentru Click!

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Antreprenorii mici, blocați în activitatea economică

Micii antreprenori cer o soluție rapidă pentru a-și putea continua activitatea fără impedimente legislative Intrarea în vigoare a Ordinului 181/2023 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI)...

Lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă li s-a ridicat controlul judiciar. Unde pot călători cei trei

Curtea de Apel București a acceptat scoaterea de sub control judiciar a lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Aceștia au dreptul să...

Antreprenorii mici, blocați în activitatea economică

Micii antreprenori cer o soluție rapidă pentru a-și putea continua activitatea fără impedimente legislative Intrarea în vigoare a Ordinului 181/2023 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI)...
Ultima oră
Pe aceeași temă