7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăTermocentrala Mintia s-a vândut dar statul n-a încasat niciun ban, susține un...

Termocentrala Mintia s-a vândut dar statul n-a încasat niciun ban, susține un deputat AUR

Deputatul AUR Dan Tănasă afirmă că statul român n-a încasat niciun ban din faptul că s-a vândut termocentrala Mintia.

„Nu există contract de vânzare – cumpărare, ar fi trebuit în mod normal să existe până în acest moment un contract de vânzare – cumpărare. N-a fost plătit niciun ban din cele 91 de milioane de euro şi vă reamintesc că în ultimii ani, potrivit informaţiilor din presă, statul român a cheltuit peste 150 de milioane de euro în retehnologizări la Mintia, pentru ca acum PSD, PNL şi UDMR să prezinte ca pe o mare victorie faptul că au vândut acest obiectiv strategic al României cu doar 91 de milioane de euro”, a declarat deputatul Dan Tănasă.

„Vom monitoriza în continuare subiectul, AUR a depus inclusiv o plângere penală pe această temă şi vă vom ţine la curent”, a subliniat deputatul AUR.

Centrala de la Mintia este în județul Hunedoara. În luna august 2022, administratorul judiciar al societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. (CEH) a anunțat că această termocentrală s-a vândut cu suma de 91 milioane de euro. Cumpărătorul a fost Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding. Vânzarea s-a realizat prin intermediul unei licitaţii publice.

Termocentrala Mintia este un obiectiv strategic

La începutul lunii septembrie 2022, Dan Tănasă avertiza că Mintia este un obiectiv strategic, mai ales pe timp de criză, iar din acest motiv vânzarea obiectivului energetic de la Mintia reprezintă un act de „trădare națională”.

În anul 2019, la Complexul Energetic Hunedoara a fost declarată insolvența. Totuși, acum un an, în septembrie 2021, administratorul special al CEH, Cristian Roșu, se declara optimist. Cristian Roșu discuta despre Mintia cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. „Am discutat despre apariția Ordonanței de Urgență care va reglementa funcționarea CEH în perioada următoare și de înființarea noii societăți. Lucrurile merg spre bine și, în curând, anunțăm soluțiile de viitor”, preciza Cristian Roșu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:02:13

VIDEO. Președinta pro-europeană Maia Sandu a depus jurământul pentru al doilea mandat în Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus jurământul pentru un al doilea mandat, salutând alegerea pro-europeană făcută de cetățeni „în ciuda presiunilor”, după un...

Acord istoric în industria auto: Honda, Nissan și Mitsubishi își unesc forțele

Producătorii japonezi de automobile Honda și Nissan au anunțat intenția de a fuziona, formând astfel al treilea cel mai mare producător auto din lume,...

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă