0 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăInternaționalȚările de Jos au decis trimiterea unei nave militare spre Cipru

Țările de Jos au decis trimiterea unei nave militare spre Cipru

Ţările de Jos au anunţat miercuri trimiterea unei nave militare spre Cipru, unde va fi pregătită să ofere un posibil ajutor umanitar în Gaza, în timp ce premierul în exerciţiu Mark Rutte a purtat discuţii cu omologul său israelian, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Nava de patrulare de coastă Ms. Holland urmează să plece la jumătatea lunii noiembrie şi va ajunge în regiune până la sfârşitul lunii, a declarat un oficial al marinei olandeze. „În realitate, este mai mult o prepoziţionare în cazul în care ar fi necesare ajutor umanitar sau evacuări”, a precizat Alex Kranenburg.

„Nu a fost luată încă nicio decizie”, a insistat el, explicând că „mai întâi trebuie create anumite condiţii”.

Insula din estul Mediteranei încearcă să creeze un coridor maritim umanitar pentru a furniza ajutor teritoriului palestinian.

Gaza se află sub blocadă israeliană de la atacul sângeros fără precedent lansat pe 7 octombrie de Hamas, mişcarea islamistă care controlează enclava.

Italia a anunţat, de asemenea, miercuri că va trimite în zona de coastă a Fâşiei Gaza o navă-spital echipată cu săli de operaţie, notează dpa.

„Suntem primii care desfăşoară o astfel de operaţiune umanitară în această zonă şi sperăm că alte ţări ne vor urma exemplul”, a declarat ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, la Roma. Nava Vulcano va fi folosită pentru tratarea persoanelor rănite din Fâşia Gaza.

Marina Regală din Olanda își construiește flota la Galați. Șantierul are contracte de două miliarde

În ultimii ani au fost construite peste 30 de nave de apărare şi de securitate pentru 13 ţări din Uniunea Europeană și NATO.

După 1999, anul în care Șantierul Naval Galați a fost preluat de Grupul olandez „Damen”, producția a fost orientată către nave speciale, de la nave de patrulare la nave pentru instalarea cablurilor pentru parcurile eoliene din Marea Nordului și chiar un spărgător de gheață pentru Antartica, aflat acum în construcție.

O parte importantă a acestei strategii este construirea de nave militare sofisticate din punct de vedere tehnic. La „Damen” Galați au fost construite foarte multe nave militare chiar pentru Marina Regală Olandeză. Fostul ambasador al Olandei la București Matthijs van Bonzel se declara extrem de satisfăcut de navele de luptă construite la „Damen” Galați, pentru Marina Regală Olandeză.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă sugerează că Simion l-ar putea învinge pe Ciolacu în turul al doilea: Simion nu e Vadim

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, a declarat, marți, că dacă Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR) vor ajunge în...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

O nouă manifestație de protest în Georgia. Se cere anularea scrutinului parlamentar

Mii de manifestanţi au denunţat din nou la Tbilisi, marţi seara, victoria controversată a partidului aflat la putere în alegerile legislative din octombrie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă