22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiTancurile românești, expediate acasă din Germania, pe motiv că lăsau dâre de...

Tancurile românești, expediate acasă din Germania, pe motiv că lăsau dâre de ulei pe asfalt

Mai multe blindate aparținând armatei române au pierdut ulei pe caldarâm, în timpul unei deplasări încolonate în Brandenburg, iar vehiculele speciale au trebuit să spele mai mult de zece kilometri de asfalt, anunță nonstopnews.de. Știrea a fost preluată de mai multe publicații germane.

“Detaşamentul Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, desemnat să participe la exerciţiul multinaţional “GREEN GRIFFIN 21”, a început în forţă instrucţia în poligonul Klietz din Germania, scrie pe pagina “Forțele terestre ale României.”

După eșecul misiunii, tancurile au fost trimise acasă

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Klietz, în zona de instruire militară Lehnin.

Presa germană speculează că aceste defecțiuni se datorează componentelor rusești.

Mașini speciale ale pompierilor au trebuit să îndepărteze amestecul de motorină și ulei, printr-un procedeu special de curățare, anunța săptămâna trecută RBB24

Pentru soldații români, manevra s-a încheiat, mai preciza nonstopnews.de

Ministerul Apărării Naționale nu a făcut niciun anunț.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă