Administraţia SUA de la Washington a impus, miercuri, sancțiuni asupra a aproximativ 100 de persoane şi entităţi, inclusiv din China și Turcia, acuzate de susţinerea invaziei ruse în Ucraina.
Sancţiunile vizează o reţea a miliardarului rus Alisher Usmanov, inclusiv asociaţi ai acestuia. Restricţiile Departamentului american al Trezoreriei au fost decise în coordonare cu Guvernul Marii Britanii, potrivit epicnews.ro.
SUA dă noi sancțiuni pentru companii, dar și persoane, responsabile de susținerea invaziei ruse în Ucraina, printre care și magnatul Alisher Usmanov
Alisher Usmanov „este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, deţinând active semnificative în industria mineritului şi metalurgică, în sectorul telecomunicaţiilor şi al tehnologiei informaţionale”, a transmis Departamentul Trezoreriei de la Washington.
În acest set nou de sancțiuni sunt incluse și companii din China, Turcia și Emiratele Arabe Unite, acuzate de susținerea sectorului militar rus.
A fost sancționată și filiala din Ungaria a Băncii Internaționale de Investiții(IIB), o companie bancară cu capital majoritar rusesc.
UE e gata cu al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
UE a aprobat al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei printre care restricții la exportul de bunuri, precum și măsuri împotriva entităților care sprijină războiul.
„Împreună, statele membre ale UE au impus cele mai puternice și mai extinse sancțiuni de până acum pentru a ajută Ucraina să câștige războiul”, a anunțat președinția pe Twitter.
„UE rămâne unită cu Ucraina și cu poporul ucrainean. Vom continuă să sprijinim Ucraina, atât timp cât va fi nevoie”, conform orange.ro.
Pachetul include restricții mai stricte la exportul de bunuri cu dublă utilizare, precum și măsuri împotriva entităților care sprijină războiul, răspândesc propagandă sau livrează drone folosite de Rusia.
Cu două ore înainte de miezul nopțîi, statele membre ale UE au reușit să „treacă linia de sosire”, după ce Polonia a obiectat.
Varșovia a declarat că restricțiile propuse privind importurile de cauciuc rusesc în UE includeau o cota atât de mare de importuri scutite și perioade de tranziție atât de lungi încât nu ar avea niciun efect în practică.
UE a aprobat al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar Varșovia a provocat anumite nelămuriri legat de subiect
Alte țări ale UE au fost nedumerite de faptul că Varșovia riscă să nu anunțe noi sancțiuni la împlinirea unui an de la atacul Rusiei împotriva Ucrainei din cauza unui singur element al unui pachet mai larg.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!