4.1 C
București
luni, 20 ianuarie 2025
AcasăSănătateSpitalul “Foișor”, informare despre activitatea zonei ATI

Spitalul “Foișor”, informare despre activitatea zonei ATI

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” anunță pacienții și toate persoanele interesate că operațiunile sistematice, periodice, de curățenie înaltă cu nebulizări virucide și bactericide și de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative.

În acest moment, activitatea zonei ATI a unității sanitare este complet funcțională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment, precizează reprezentanții Spitalului “Foițor”, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

“Precizăm că, deși spitalul beneficiază de condiții deosebite de presurizare controlată cu instalații specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcție de necesitatea momentului), în practica curentă a unității noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creștere continuă a gradului de siguranță a pacienților”, se menționează în comunicatul de presă.

Potrivit sursei menționate, în cadrul spitalului există cazuri de pacienți, internați și tratați, care au infecții severe, ceea ce impune asigurarea unor condiții de siguranță maximă la realizarea intervențiilor chirurgicale specifice.

“Pe de altă parte, după cum am informat public anterior, conform Planului de Reziliență al nr.6098/16.06.2021, depus la DSPMB cu nr. 25449/16.06.2021, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”are aprobată structura de 2 paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28 de paturi ATI, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator (prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată și executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), Săli Operatorii (8), Preanestezii (8), etc.

În cazul tratării pacienților COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum 5 paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activități medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienți COVID sau non-COVID.

“În ceea ce privește activitatea curentă a spitalului, menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9490 / 04.10.2021, am oprit internările programate ale pacienților pentru chirurgie electivă, în acest moment fiind prioritari pacienții cu patologiile menționate în HG nr. 423 / 27.05.2020  –  adică urgențele specialității de ortopedie -traumatologie, conform monospecializării unității noastre spitalicești”, au mai precizat reprezentanții unității spitalicești.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Putin îl felicită pe Trump înainte de învestire și spune că este deschis discuțiilor privind Ucraina

Putin a spus că dorește să asigure o pace de lungă durată în Ucraina, mai degrabă decât o încetare scurtă a focului Președintele rus, Vladimir...

UE consideră că Facebook, X și YouTube trebuie să ia mai multe măsuri împotriva discursurilor care incită la ură online

Facebook, X (fosta Twitter), YouTube și alte platforme digitale majore au acceptat să intensifice eforturile pentru a combate discursurile instigatoare la ură online, în...

Noul Cod Silvic – un pas înapoi pentru protecția pădurilor României

Adoptarea recentă a noului Cod Silvic, publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025, a generat o reacție dură din partea organizației Agent Green Considerat...
Ultima oră
Pe aceeași temă