Nemţii sunt realmente îndrăgostiţi de „aurul alb” – aşa cum este denumit sparanghelul de culoare deschisă, care este mult mai gros decât omologul său verde din America de Nord – încât i-au găsit loc de comercializare şi la restaurantele de tip McDonald’s.
Joi, reţeaua de lanţuri fast-food americane – care numără aproape 1.500 de puncte de vânzare în Germania – a publicat o fotografie a „Big Spargel Hollandaise”, precizând că produsul urmează să fie disponibil în anumite restaurante.
În fiecare an, Germania sărbătoreşte „Spargelzeit” (sezonul sparanghelului), de la mijlocul lunii aprilie până pe 24 iunie.
În România, despre sparanghel s-a vorbit foarte mult în primăvara şi în vara anului trecut. Deşi România se afla în carantină, mulţi conaţionali au plecat la cules de sparanghel, cu acceptul autorităţilor.
Pentru ca românii să ajungă mai repede în Germania, proprietarii de culturi de sparanghel, speriaţi că şi-ar putea compromite producţia, au pus la dispoziţia muncitorilor curse charter.