7.7 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăSocialEducațieSorin Cîmpeanu, declarații despre prezența fizică în școli și testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu, declarații despre prezența fizică în școli și testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, apreciază că “ar fi un dezastru” ca testele COVID noninvazive, pe bază de salivă, să ajungă în școli, dar să nu se știe cum trebuie folosite.

Sorin Cîmpeanu susține că testarea elevilor de către personalul medical este o variantă exclusă.

“Ministerul Educației susține total testarea gratuită în școli, atât pentru cadre didactice și personal auxiliar, cât și pentru elevi. Ne confruntăm cu o criză a personalului medical atât în școli, cât și în societate, în general. Am asista la un blocaj în spitale, dacă am lua personal medical pentru testarea în școli. Este exclusă această variantă. Așteptăm răspunsul Ministerului Sănătății. Ar fi un dezastru să avem testele în școli și să nu știm ce să facem cu ele”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu, despre rata de incidență

Sorin Cîmpeanu i-a îndrumat pe jurnaliștii care l-au întrebat de ce nu a fost aprobată prezența fizică în școli în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mia de locuitori să solicite răspunsul de la Ministerul Sănătății.

“Ministerul Educației susține prezența fizică în școli. Propunerea noastră a fost ca prezența fizică în școli și grădinițe să fie permisă acolo unde rata de incidență este mică. Propunerea noastră a fost incidență mai mică de 3 la mie”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a afirmat că trebuie insistat pentru școală cu prezență fizică, până când se va ajunge ca învățământul online să poată fi eficient.

“Ministerul Educației susține școala cu prezență fizică. Cel puțin până când predarea online va fi eficientă și având în vedere tulburările socio-emoționale apărute la mulți elebi și în societate, în general. Avem elevi care nu au acces la internet”, a mai spus ministrul.

Întrebat despre posibilitatea recompensării financiare a profesorilor care predau eficient online, Cîmpeanu a afiramt că aceasta “poate fi o soluție”.

“Susțin finanțarea cadrelor didactice. Finanțarea pe criterii de performanță poate fi o soluție”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunța, în urmă cu câteva zile că elevii vor avea nevoie de mai puține note pentru încheierea situației școlare.

În același timp, ministrul Educației anunța că nu se va renunța la teze.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

CNA a decis eliminarea conținutului mai multor site-uri care promovau regimuri totalitare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât eliminarea unor materiale audiovizuale care promovează regimuri totalitare, inclusiv conținut antisemit. Decizia a fost luată în urma analizării...

2024, anul negru pentru producătorii de tractoare și utilaje agricole

România a ajuns să-și asigure necesarul de mașini și utilaje agricole preponderent din import, deși a fost un producător important de tractoare la nivel...

Avertismentele economiștilor: Retrogradarea ratingului României riscă să împingă țara în brațele FMI

Economistul Adrian Negrescu avertizează pentru ProTV că retrogradarea ratingului României de către agenția de rating Fitch ar putea avea efecte devastatoare asupra stabilității economice...
Ultima oră
Pe aceeași temă