2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiSituația gravă pe Transfăgărășan: Muntele a luat-o la vale și sunt peste...

Situația gravă pe Transfăgărășan: Muntele a luat-o la vale și sunt peste 100 de mașini blocate pe ambele sensuri

Situația este foarte gravă pe Transfăgărășan unde muntele a luat-o la vale și s-au format cozi cu peste 100 de mașini, pe ambele sensuri, pentru că drumul a fost blocat de aluviuni.

Sunt cozi pe mai mulți kilometri, joi, pe DN 7 – Transfăgărășan, în zona Arefu, județul Aargeș, după ce au început să cadă pietre de pe versanți în urma ploilor abundente, ceea ce a dus la oprirea traficului, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore, traficul rutier a fost oprit din cauza aluviunilor de pe carosabil, pe DN.7 Transfăgărăşan, în localitatea Arefu.

Astfel, s-au format cozi de autovehicule pe mai mulți kilometri, în prezent fiind peste 100 de mașini pe ambele sensuri.

Situația este foarte gravă pe Transfăgărășan unde sunt 100 de mașini blocate pe ambele sensuri, reluându-se circulația pe tronsonul de coborâre

În acest context, salvatorii ISU Argeș s-au deplasat la locul incidentului cu o ambulanță SMURD și cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare.

La acest moment s-a reluat circulația pe tronsonul de coborâre.

O singură persoană, respectiv un motociclist, a fost asistată medical. Motociclistul suferise o leziune la picior și nu a avut nevoie să fie transportat la spital.

Intervin pentru deblocare echipaje din cadrul Secției Drumuri Naționale și autoritățile locale.

După etapa Regină de pe Transfăgărășan, Turul României are un nou lider, „încoronat” la Curtea de Argeș

Cel mai important test pentru cicliști, etapa monstru sau Regină de 209 km, din Turul României, care a pornit de la Cristian și a ajuns la Curtea de Argeș, trecând munții peste Transfăgărășan, a fost câștigată de cehul Jakub Otruba de la echipa ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM.

Învingătorul s-a hotărât dintr-un grup restrâns de cicliști evadați, format din trei cicliști, printre care s-a aflat și Cristian Răileanu (ROMANIA NATIONAL TEAM), locul 3, care a făcut pană în ultimul kilometru și a decis să termine etapa fără să mai schimbe roata.

Cursa de sâmbătă a avut o lungime de 209 km și a fost câștigată de cehul Jakub Otruba cu timpul de 5h 06min 56s, potrivit spotmedia.ro.

Top 10 cicliști în etapa a patra din Turul României

  1. Jakub Otruba (ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM), 5:06:56
  2. Mark Stewart (BOLTON EQUITIES BLACK SPOKE PRO CYCLING), 5:06:58
  3. Cristian Răileanu (ROMANIA NATIONAL TEAM), 5:06:59
  4. Natnael Tesfazion Ocbit (DRONE HOPPER-ANDRONI GIOCATTOLI), 5:07:58
  5. Alan Banaszek (HRE MAZOWSCE SERCE POLSKI), 5:07:58
  6. Lorenzo Ginestra (WORK SERVICE-VITALCARE-DYNATEK), 5:07:59
  7. Mika Heming (ATT INVESTMENT), 5:07:59
  8. Michal Schlegel (CAJA RURAL-SEGUROS SGA), 5:07:59
  9. Emil Dima (GIOTTI-VICTORIA-SAVINI DUE), 5:07:59
  10. Michael Kurle (ELKOV KASPER CZECH CYCLING TEAM), 5:07:59

    Etapa Regină din Turul României a ajuns sâmbătă la Curtea de Argeș și are o schimbare în clasament semnificativăEduard Grosu, care a câștigat etapa de vineri și avea tricoul galben, a sosit cu o întârziere de 16 min 26 s față de câștigător, pe locul 51. Românul a fost premiat cu tricoul roșu, care semnifică titlul pentru cel mai combativ ciclist.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă