4.4 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiServiciile spitalelor din Londra, afectate de un incident ransomware

Serviciile spitalelor din Londra, afectate de un incident ransomware

Un incident de ransomware are un impact semnificativ asupra furnizării de servicii la unele dintre cele mai aglomerate spitale din Londra, a anunțat marți serviciul de sănătate din regiune, notează Reuters.

Luni, Synnovis, un furnizor de servicii de laborator, a fost victima incidentului, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Serviciului Național de Sănătate (NHS) de stat din Anglia, regiunea Londra.

„Acest lucru are un impact semnificativ asupra furnizării de servicii la Guy’s and St Thomas’, King’s College Hospital NHS Foundation Trusts și a serviciilor de îngrijire primară din sud-estul Londrei”, se mai arată în comunicat.

Oficialii au declarat că lucrează „de urgență” cu principala agenție de securitate cibernetică a țării, Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC), și cu propria sa echipă de operațiuni cibernetice pentru a înțelege pe deplin impactul incidentului.

Un incident cibernetic din mai 2017, care a perturbat companiile și serviciile guvernamentale din întreaga lume, a afectat mai mult de o treime din cele 236 de trusturi NHS din Anglia și a dus la anularea a aproximativ 19.000 de programări în decurs de o săptămână.

Ransomware-ul este un tip de software rău intenționat sau malwarecare amenință o victimă, distrugând sau blocându-i accesul la date sau sisteme critice până când se plătește o răscumpărare. De-a lungul timpului, cea mai mare parte din ransomware a vizat persoane, dar, mai recent, ransomware-ul operat de oameni, care vizează organizațiile, a devenit amenințarea mai mare și mai dificil de prevenit și de contracarat. Cu ransomware-ul operat de oameni, un grup de atacatori își utilizează inteligența colectivă pentru a obține acces la rețeaua de întreprindere a unei organizații. Unele atacuri de acest tip sunt atât de sofisticate, încât atacatorii utilizează documente financiare interne pe care le-au descoperit pentru a seta prețul de răscumpărare, potrivit microsoft.com.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea pentru organizarea referendumului local din București simultan cu alegerile prezidențiale

Bucureștenii vor răspunde la trei întrebări despre autorizațiile de construcție, distribuirea taxelor și un program de educație pentru sănătate Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți...

România sub lupa FMI: bugetul și noi taxe sunt pe masa discuțiilor

O delegație a FMI a ajuns în România să analizeze posibile ajustări fiscale Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit în...

Petițiile anonime vor fi luate în seamă, dacă se referă la hărțuiri sexuale sau morale

Legea a fost adoptată cu 253 de voturi de Camera Deputaților care este for decizional Proiectul de lege completează articolul 7 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002,...
Ultima oră
Pe aceeași temă