Șeful Națiunilor Unite(ONU) pentru asistență, Martin Griffiths, a descris sâmbătă (11 februarie) cutremurul devastator care a lovit sudul Turciei și nord-vestul Siriei drept „cel mai grav eveniment din 100 de ani în această regiune”, potrivit Reuters.
Griffiths a mers prin zone aglomerate cu ruine și resturi de la cutremur, în timp ce lucrătorii de salvare continuau să mute moloz și să caute supraviețuitori.
Vorbind în timpul unui briefing de știri în provincia turcă Kahramanmaras, Griffiths a lăudat și răspunsul Turciei la dezastru ca fiind „extraordinar”.
Griffiths a spus că ONU va oferi asistență umanitară Siriei.
Numărul morților în Turcia a crescut la peste 21.000, a declarat sâmbătă președintele țării, Tayyip Erdogan.
Raed Arafat crede că pentru salvarea victimelor cutremurelor din Turcia ar putea fi miracole
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat joi, la Vaslui, referitor la posibilitatea salvării victimelor cutremurelor din Turcia la peste 60 de ore de la producerea dezastrului, că autorităţile încă mai cred în miracole şi că salvatorii români trimişi în zonă vor rămâne cât se va considera necesar.
„Condiţiile pot să însemne încet-încet o încetinire a găsirii supravieţuitorilor, având în vedere că deja au trecut peste 60 de ore. Deja temperaturile scăzute continue au impact pe zonele de căutare. Dar aşa cum am auzit pe cineva din Turcia întrebând ‘credeţi în miracole?’, ‘Da, credem în miracole’ şi poate totuşi mai reuşim să găsim oameni în următoarele zile, sau copii care sunt sub dărâmături. Vom lucra până la momentul în care se va decide că nu mai este nevoie”, a spus Raed Arafat.
El a dat asigurări că echipele de salvatori din România vor rămâne în Turcia cu acordul Ministerului şi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi că statul român va susţine cu tot ce este nevoie autorităţile turce şi siriene.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!