3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiȘeful ONU îndeamnă la o trecere mai rapidă la emisiile „zero net”

Șeful ONU îndeamnă la o trecere mai rapidă la emisiile „zero net”

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a cerut națiunilor bogate să-și accelereze trecerea la emisiile „ zero net” luni (20 martie), după ce o nouă evaluare a oamenilor de știință a avertizat că este puțin timp de pierdut când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice, potrivit Reuters.

Într-o adresă înregistrată, Guterres a descris cel de-al șaselea „raport de sinteză” al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) al ONU ca „un ghid de supraviețuire pentru umanitate” și a îndemnat țările dezvoltate să se angajeze la emisii „zero net” până la o dată anterioară din jurul anului 2040.

Potrivit IPCC, emisiile trebuie reduse la jumătate până la mijlocul anilor 2030, dacă lumea dorește să aibă vreo șansă de a limita creșterea temperaturii la 1,5 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) peste nivelurile preindustriale – un obiectiv cheie consacrat în Acordul de la Paris.

Clean Recycle: România a redus 29.000 de tone de emisii CO2 în doar 3 luni 

În ultimele 3 luni ale anului trecut, peste 29 de mii de tone de emisii de dioxid de carbon (CO2) au fost reduse în România, prin activitatea de reciclare a ambalajelor generată de aproximativ 700 de companii, conform datelor Clean Recycle pe baza activităților de gestionare a responsabilității de mediu pentru aceste companii.

· În această perioadă, companiile au raportat autorităților de mediu 46 de mii de tone de deșeuri de ambalaje introduse pe piață, generatoare de emisii de CO2. Cel puțin 60% din această cantitate a fost reciclată, contribuind astfel semnificativ la reducerea locală a amprentei de carbon.

· Metoda de calcul este inovatoare în sistemul de management al deșeurilor din România: în fiecare lună, pe măsură ce reciclezi mai mult, contribui proporțional la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă.

· România a înregistrat în 2021 o cantitate de 79 de milioane de tone de emisii de carbon din toate industriile, în creștere cu 5 milioane de tone față de 2020*.

În perioada septembrie – decembrie 2022, peste 700 de companii din România au reciclat și au valorificat aproape 30.000 de tone de deșeuri, reducând astfel nivelul emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu peste 29.000 de tone, conform unei noi platforme de calcul CO2 recent lansată de Clean Recycle pe piața locală.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Federația Ospitalității: Eliminarea voucherelor de vacanță va distruge turismul românesc

Reprezentanții a 29 de patronate din domeniul HoReCa atrag atenția că peste 1,7 milioane de persoane vor fi afectate direct Federația Patronatelor din Industria Ospitalității...
Ultima oră
Pe aceeași temă