Prefectul Capitalei, Toni Greblă, le-a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia măsuri de urgenţă pentru creşterea numărului de persoane recenzate în București.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, transmis, luni, Toni Greblă a cerut primăriilor din Capitală să înfiinţeze la nivelul sectoarelor pe care le gestionează puncte fixe pentru efectuarea recenzării, amplasate în locuri uşor accesibile în care activitatea să se realizeze prin interviu faţă în faţă cu cel puţin un recenzor, conform agerpres.ro.
Punctele fixe vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare – 17 iulie.
Amenzi usturătoare pentru cei care refuză recensământul
Participarea la recensământ este obligatorie. Cei care refuză să ofere datele solicitate sunt pasibili de amenzi între 1.000 și 3.000 de lei. Cei care împiedică recenzorii în activitatea de recenzare sunt pasibili de aceleași amenzi. La fel, furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. Amenzile sunt aplicate de o persoană desemnată de primărie, cu ajutorul Poliției Locală.
NU se poate răspunde doar la anumite întrebări din chestionarul de recensământ, toate întrebările sunt obligatorii și trebuie bifate corespunzător cu situația persoanei recenzate. Întrebările au fost concepute astfel încât să nu aducă atingere niciunei categorii de persoane și nu încalcă viața privată. Așadar, NU există niciun motiv pentru care cineva ar putea refuza să răspundă.
DA, datele oferite sunt protejate și confidențiale. Institutul Național de Statistică și direcțiile sale teritoriale nu solicită informații confidențiale, precum datele cardurilor bancare, veniturile, istoricul medical sau simpatii politice.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!