Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 – 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna 4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă).
Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea – estimată – a peste 146.000 de elevi, anunță ME, printr-un comunicat de presă remis cotidianului national “România liberă”.
Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).
“Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată”, se precizează în comunicat.
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.
Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.
Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
“Alte informații utile sunt disponibile în ghidul publicat aici. De asemenea, Ministerul Educației pune la dispozție și un set de întrebări frecvente (+ răspunsuri) privind evaluarea digitalizată a lucrărilor redactate de candidați”, mai transmite sursa citată.
Citește și:
Rezultatele simulării Evaluării Naționale
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!