2.1 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSănătateSănătatea intestinală la superlativ: Mihaela Bilic dezvăluie secretul

Sănătatea intestinală la superlativ: Mihaela Bilic dezvăluie secretul

Bilic recomandă consumul regulat al unui acid gras, care susține sănătatea mucoasei intestinale

În sezonul rece, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra importanței sănătății intestinale și introduce conceptul de postbiotice în alimentație. Ea explică faptul că, pe lângă probiotice și prebiotice, postbioticele joacă un rol esențial în menținerea echilibrului intestinal, scrie fanatik.ro.

Bilic recomandă consumul regulat al unui acid gras, acidul butiric, pe care îl conține untul și care susține sănătatea mucoasei intestinale, contribuind la echilibrul microbiomului. „Untul este singurul aliment cu efect postbiotic datorită acidului butiric, care păstrează echilibrul și integritatea mucoasei intestinale,” afirmă nutriționistul.

Pe lângă beneficiul pe care îl are acidul butiric, untul conține și vitaminele A și D, esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Pentru a profita la maximum de beneficii untului, Mihaela Bilic recomandă consumul de unt de calitate, fără aditivi, ca parte a unei diete echilibrate.

Untul este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase, iar studiile au demonstrat că ajută la prevenirea bolilor de inimă, îmbunătățirea vederii, menținerea echilibrului hormonilor, întărirea oaselor și absorbția eficientă a nutrienților în organism.

În general, organizațiile de sănătate și experții în nutriție recomandă limitarea consumul de grăsimi saturate și de colesterol, care se găsesc în cantități semnificative în unt. Potrivit Ghidurilor Dietetice pentru Americani 2020 – 2025, emise de Departamentul Agriculturii al SUA, se recomandă ca grăsimile saturate să reprezinte mai puțin de 10% din totalul caloriilor zilnice. De exemplu, într-o dietă care conține 2.000 de calorii pe zi, acest lucru ar însemna un aport zilnic de grăsimi saturate de aproximativ 22 de grame. Întrucât untul este bogat în grăsimi saturate, ar trebui să fie consumat cu moderație.

Urmărește România Liberă pe Google NewsLinkedinTwitterFacebook și Youtube

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Ajunul Bobotezei: Tradiții și superstiții pentru noroc și dragoste

Fetele tinere și necăsătorite, în special, urmează ritualuri pentru a-și afla ursitul Ziua de 5 ianuarie, Ajunul Bobotezei, aduce cu sine o serie de tradiții...

ANAF organizează webinarii pentru contribuabili în ianuarie 2025

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă organizarea unei serii de webinarii în prima lună a anului 2025, destinate contribuabililor care doresc să afle...

Sfaturi utile de la ANPC pentru cumpărăturile din perioada reducerilor de iarnă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine în sprijinul consumatorilor cu recomandări importante pentru cumpărăturile efectuate în perioada reducerilor de iarnă, mai ales în...
Ultima oră
Pe aceeași temă