Bilic recomandă consumul regulat al unui acid gras, care susține sănătatea mucoasei intestinale
În sezonul rece, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra importanței sănătății intestinale și introduce conceptul de postbiotice în alimentație. Ea explică faptul că, pe lângă probiotice și prebiotice, postbioticele joacă un rol esențial în menținerea echilibrului intestinal, scrie fanatik.ro.
Bilic recomandă consumul regulat al unui acid gras, acidul butiric, pe care îl conține untul și care susține sănătatea mucoasei intestinale, contribuind la echilibrul microbiomului. „Untul este singurul aliment cu efect postbiotic datorită acidului butiric, care păstrează echilibrul și integritatea mucoasei intestinale,” afirmă nutriționistul.
Pe lângă beneficiul pe care îl are acidul butiric, untul conține și vitaminele A și D, esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Pentru a profita la maximum de beneficii untului, Mihaela Bilic recomandă consumul de unt de calitate, fără aditivi, ca parte a unei diete echilibrate.
Untul este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase, iar studiile au demonstrat că ajută la prevenirea bolilor de inimă, îmbunătățirea vederii, menținerea echilibrului hormonilor, întărirea oaselor și absorbția eficientă a nutrienților în organism.
În general, organizațiile de sănătate și experții în nutriție recomandă limitarea consumul de grăsimi saturate și de colesterol, care se găsesc în cantități semnificative în unt. Potrivit Ghidurilor Dietetice pentru Americani 2020 – 2025, emise de Departamentul Agriculturii al SUA, se recomandă ca grăsimile saturate să reprezinte mai puțin de 10% din totalul caloriilor zilnice. De exemplu, într-o dietă care conține 2.000 de calorii pe zi, acest lucru ar însemna un aport zilnic de grăsimi saturate de aproximativ 22 de grame. Întrucât untul este bogat în grăsimi saturate, ar trebui să fie consumat cu moderație.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube