1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia va finaliza "operațiunea militară specială" în anul 2023 și trebuie să...

Rusia va finaliza „operațiunea militară specială” în anul 2023 și trebuie să cucerească Odessa, susține Kadîrov

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, susține că Rusia va finaliza „operațiunea militară specială” din Ucraina în anul 2023.

În opinia liderului cecen, această operațiune trebuie să includă cucerirea de către Rusia a orașelor Harkov și Odessa. Cucerirea acestor două orașe ale Ucrainei este necesară „pentru a asigura securitatea Rusiei”, susține Kadîrov.

„Deși unii spun că va dura un an, sau doi, sau chiar trei, cred că până la sfârșitul anului ne vom fi îndeplinit integral misiunea noastră. Cred că trebuie să luăm cel puțin Odessa și Harkov, ceea ce va contribui în mare măsură la asigurarea securității statului nostru”, a susținut Kadîrov, citat de agenția oficială rusă, TASS.

Kadîrov susține că Cecenia trimite câte 200 de luptători pe săptămână să lupte, alături de ruși, împotriva Ucrainei.

Rusia spera că „operațiunea militară specială” va dura trei zile

Pe parcursul anului 2022, Rusia a avut mai multe atacuri asupra regiunii Odessa. Atacurile s-au realizat mai ales cu rachete. Ucraina s-a temut că militarii ruși vor încerca și o debarcare dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Cecenia face parte din Federația Rusă, care este condusă de președintele Putin. La rândul lui, Kadîrov este, potrivit presei ruse de stat, președintele Ceceniei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...

Specialiștii, impresionați de cea mai mică inimă artificială din lume

Un grup de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa" din Iași a impresionat la competiția mondială HeartHackathon 2024 din Japonia, prezentând...

Plăți duble pentru 200.000 de pensionari în decembrie

Casa Națională de Pensii Publice estimează că sunt sute de mii de dosare restante, la nivel național Aproximativ 200.000 de pensionari din România vor primi...
Ultima oră
Pe aceeași temă