1.9 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia pretinde că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră

Rusia pretinde că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră

Rusia a afirmat miercuri că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră, fără a preciza ce au vizat, după un prim atac ucrainean dimineaţă împotriva unui şantier naval rus la Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează France Presse, potrivit agerpres.ro.

„La 13 septembrie (miercuri), în apele Mării Negre, aviaţia Flotei Mării Negre a detectat şi distrus trei ambarcaţiuni fără pilot ale armatei ucrainene”, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără alte precizări.

Atacurile cu ajutorul dronelor navale sau aeriene sunt frecvente în largul Ucrainei şi s-au intensificat de când Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea exporturi de cereale ucrainene, aminteşte AFP.

La începutul lunii septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un atac de acest tip ce viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsulă anexată în 2014 şi vizată constant de atacuri ucrainene.

Această structură a fost avariată de două ori de la începutul ofensivei ruse în 2022.

Miercuri dimineaţă, tiruri de rachete ucrainene împotriva unui şantier naval din Sevastopol a avariat două vase aflate în reparaţie şi a rănit 24 de persoane, potrivit Moscovei.

Rusia afirmă că a distrus două nave militare ucrainene în Marea Neagră

Rusia a susţinut marţi că a distrus două nave militare ucrainene în Marea Neagră, cele mai recente ciocniri maritime de când a decis să nu reînnoiască acordul privind exportul de cereale ucrainene încheiat sub egida ONU şi a Turciei, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Moscova a susţinut, de asemenea, că a respins o nouă incursiune armată ucraineană în regiunea de graniţă Briansk şi a distrus drone în apropierea capitalei Moscova.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că a scufundat o navă militară ucraineană într-o zonă aflată sub controlul său şi o vedetă ucraineană de fabricaţie americană în largul Insulei Şerpilor, eliberată anul trecut de Kiev.

Timp de aproape un an, atacurile în Marea Neagră s-au rărit, permiţând implementarea unui acord pentru ca Ucraina să îşi exporte producţia agricolă. Dar Moscova s-a retras din acel acord în iulie şi a înmulţit bombardamentele asupra infrastructurilor portuare ale Ucrainei.

Moscova spune că a respins marţi de pe teritoriul său o incursiune armată din Ucraina în regiunea de graniţă Briansk. Potrivit guvernatorului Aleksandr Bogomaz, autorităţile sunt “ocupate să ia măsuri pentru a asigura siguranţa locuitorilor”. Regiunile de frontieră ruseşti au fost vizate în mai multe rânduri de incursiuni, în general revendicate de unităţi care se declară ruseşti, opuse Kremlinului şi instalate în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă