6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalRusia îi invită pe etnicii ruși din străinătate să se mute în...

Rusia îi invită pe etnicii ruși din străinătate să se mute în regiunea Perm, spre Asia. Sunt invitați și ruși din România

Regimul Putin îi invită pe etnicii ruși care trăiesc în afara Rusiei să se mute în regiunea Perm din Rusia, o regiune care se află la limita între Europa și Asia.

Regiunea Perm este în Rusia, oarecum în apropiere de Munții Ural. Acest program de „relocare” inițiat la Moscova este popularizat, în mod straniu, și de Ambasada Rusiei în România. Redistribuirea anunțului de către Ambasada Rusiei din România este stranie întrucât etnicii ruși care trăiesc în România nu și-au exprimat nici susținerea față de regimul Putin și nici intenția de a se muta în Rusia.

Anunțul postat de Ambasada Rusiei din România este scris, în original, în limba rusă. Nu se explică de ce vrea Rusia să aducă populație în regiunea Perm. Aparent, beneficiarii pot fi membri ai comunităților de ruși din alte țări.

Etnicii ruși sunt chemați în Rusia, fără să li se spună motivul

În traducere aproximativă, anunțul Ambasadei Rusiei sună astfel:

„COMPATRIOȚII CARE TRĂIESC ÎN STRĂINĂTATE VOR FI AJUTAȚI LA MUTAREA ÎN REGIUNEA PERMĂ

Participanții Programului de Stat pentru facilitarea relocării voluntare în Federația Rusă a compatrioților care au ales Perm Krai pentru decontare vor primi sprijin în procesarea documentelor și o plată forfetară. Acest lucru a fost posibil datorită subprogramului „Facilitarea relocării voluntare în Perm Krai a compatrioților din străinătate” din cadrul programului de stat „Politică economică și dezvoltare inovativă”, implementat în regiunea Perm.

Solicitanții din Moldova, Ucraina, Turkmenistan, Turcia, Georgia, Tadjikistan și alte țări s-au mutat deja la Perm Krai.

Subprogramul din regiunea Perm oferă măsuri de sprijin social pentru cei care doresc să se mute în străinătate și familiile lor. Aceștia vor fi ajutați să traducă dintr-o limbă străină în rusă și să legalizeze documentele necesare, precum și să li se acorde o plată financiară unică pentru minori.

Informații detaliate privind Programul de stat pentru promovarea relocării voluntare a compatrioților în Rusia pot fi obținute la Departamentul consular al Ambasadei Rusiei în România, Casa Rusiei din București, precum și la Consulatul General al Rusiei la Constanța”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vortex polar în România. Cod roșu de viscol și ninsori

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, cod roșu, portocaliu și galben de ninsori, viscol și vânt puternic, pentru aproape toată țara Potrivit ANM,...

Sistemul bancar românesc: Profit net de 11,7 miliarde de lei în primele 9 luni

Trimestrul al treilea a marcat o accelerare semnificativă, cu un profit de 4,1 miliarde de lei, în comparație cu 3,8 miliarde de lei în...

Primul tren electric nou al României, anulat la doar o zi după debutul în circulație

Incidentul ridică semne de întrebare privind fiabilitatea și întreținerea trenurilor noi Primul tren electric din România în ultimii 35 de ani, Alstom Coradia Stream, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă