Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München dezvăluie că rotația Pământului suferă modificări din ce în ce mai intense. Această concluzie contravine credinței populare conform căreia rotația Pământului urmează un ciclu precis de 24 de ore și adaugă o notă intrigantă în ecuația timpului.
Ziua de 25 de ore
Potrivit cercetărilor, viitorul ar putea aduce cu sine zile de 25 de ore, o schimbare semnificativă în modul în care percepem și măsurăm timpul. Această modificare în rotația Pământului ar putea avea implicații complexe asupra vieții de zi cu zi și a unor aspecte tehnologice.
Efectele acestei descoperiri rămân deocamdată dezbateri pentru comunitatea științifică, dar cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München continuă să analizeze datele și să exploreze consecințele potențiale ale acestei schimbări.
„Peste 20 de milioane de ani vom avea durata zilei de 25 de ore. Să știți că în prezent durata zilei nu este de 24 de ore, dar așa ne-am obișnuit noi să spunem, când de fapt, este de 23 de ore, 54 de minute și 4 secunde. Din cauză că nu este 24 de ore, avem ani bisecți.
O dată la patru ani, durata lunii februarie este de 29 de zile. Rotația pământului încetinește din cauza fenomenelor care se întâmplă, unul dintre vinovați este luna. Luna care produce maree, inclusiv scoarța terestră este afectată de către maree, ceea ce duce la încetinirea vitezei rotației pământului”, a spus Cristian Român, editor la Revista Știință și Tehnică, potrivit Aleph News.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!