Se pare că turiştii se pot bucura, în sfârşit, de iarnă: a început să ningă pe Valea Prahovei.
Weekendul a adus o uşoară răcire a vremii în România şi este însoţită de ninsori la munte.
Potrivit imaginilor publicate sâmbătă, fulgi timizi au început să cadă pe Valea Prahovei: https://www.facebook.com/ski.azuga/videos/965057801124396/, potrivit Ziarul Financiar.
E din nou iarnă în România după ce a început să ningă pe Valea Prahovei, deși temperaturile sunt peste cele normale
Pe pârtia de la Azuga zăpada este artificială.
Conform meteorologilor, răcirea vremii era aşteptată, dar temperaturile rămân peste cele normale perioadei.
Iarna – sezonul accidentelor. Cum demarezi procesul de constatare daune
Iarna conducem adesea pe zăpadă, polei și alunecuș, fiind tot mai predispuși accidentelor în trafic. Și pentru că anotimpul friguros ne aduce sărbătorile de iarnă, dar și cozi interminabile pe șosele, specialiștii recomandă să conduci cu atenție și să respecți regulile de circulație. Nu te grăbi și asigură-te că ai mașina echipată corespunzător!
Dacă totuși ești implicat într-un astfel de eveniment neplăcut, trebuie să știi că există posibilitatea de a obține asistenta constatare daune. Poți alege o firmă cu care să colaborezi, o firmă care te va îndruma în tot procesul – de la constatarea pagubelor, până la soluționarea etapei de reparație. În plus, aceasta îți poate oferi și o mașină la schimb pentru perioada în care a ta se află în service. Cu toate acestea, este important să știi ce ai de făcut încă din momentul producerii accidentului. Iată câteva informații utile:
Ce este un accident ușor
Cu toții am auzit de accidentele ușoare – cele mai des întâlnite pe șoselele din România, dar tu știi ce înseamnă un accident ușor? Legislația în vigoare stabilește că un astfel de eveniment este unul ușor doar dacă îndeplinește două condiții esențiale: vorbim doar despre pagube materiale, deci nu există victime și cel puțin una dintre mașinile implicate se afla în mișcare în momentul producerii accidentului. În plus, e bine să știi că va trebui să declari accidentul în maxim 24 de ore de la producere, astfel riști să fii sancționat.
Cum întocmești constatarea amiabilă
Cea mai ușoară modalitate prin care poți soluționa un accident rutier este constatarea amiabilă. Sigur că ambii șoferi trebuie să fie de acord, în caz contrar vor fi chemate autoritățile pentru a completa o declarație. Constatarea amiabilă este un formular tipizat care va fi transmis apoi către compania de asigurări în vederea deschiderii dosarului de daună și demarării procesului de reparație. De altfel, acum poți completa amiabila online, descărcând aplicația special concepută în acest sens. Iată și care sunt cele mai importante informații pe care va trebui să le furnizezi: data, ora exactă, dar și locul unde s-a produs accidentul, circumstanțele în care s-a produs evenimentul, numărul de înmatriculare, posibili martori și datele personale.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!