3.4 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalRomânia - Irlanda de Nord. Palmaresul în confruntările directe nu ne este...

România – Irlanda de Nord. Palmaresul în confruntările directe nu ne este favorabil

În această seară, de la ora 21.45, echipa națională de fotbal a României dispută primul amical din 2024, contra Irlandei de Nord. Palmaresul este de partea echipei antrenate de Michael O’Neill, în cele opt întâlniri directe tricolorii reușind să se impună de doar două ori.

Din cele opt confruntări cu Irlanda de Nord, România are două victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. Primele meciuri, disputate în preliminariile Campionatului Mondial din 1986, au reprezentat două eșecuri care ne-au făcut să ratăm calificarea în Mexic.

În campania pentru CM 1986, am pierdut 2-3 la Belfast și 0-1 la București, cu Mircea Lucescu selecționer și o generație de excepție în care se regăseau Costică Ștefănescu, Lung, Iovan, Țicleanu, Andone, Klein, Hagi, Boloni sau Pițurcă. Meciul de la București, în care portarul Jennings a făcut minuni, a însemnat practic ratarea turneului final pentru noi, la care nord-irlandezii s-au calificat finalmente, amintește frf.ro.

După șocurile din 1984 și 1985 am pierdut iar, în 1994, de data aceasta o partidă amicală disputată la Belfast, 0-2. Ceea ce părea să se transforme într-o „obsesie” nord-irlandeză a revenit la normal după 2-0 pentru tricolori, tot amical, disputat la Chicago (SUA) în 2006. Golurile noastre erau atunci marcate de Buga și Daniel Niculae.

În preliminariile EURO 2016, campanie de care ne aducem aminte cu plăcere, am învins cu 2-0 la București și am remizat, 0-0, la Belfast. Cu Anghel Iordănescu selecționer, România mergea la EURO 2016.

Cele mai recente dueluri, încheiate 1-1 tur-retur, vin din Liga Națiunilor 2020.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...

Târg de Turism: Sejururi de la 193 de lei și vacanțe la preț redus pentru 2025

Târgul de Turism din București, organizat între 21-24 noiembrie, vine cu oferte atractive pentru 2025 Sejururile pe litoral încep de la 193 lei pentru 5...

România, în pragul unei crize economice: Fonduri europene în pericol și noi taxe așteptate

Mediul de afaceri își exprimă îngrijorarea, cu privire la măsurile fiscale preconizate pentru 2025 Liderii patronatelor avertizează că noile taxe vor fi anunțate, abia...
Ultima oră
Pe aceeași temă