Autoritățile au prezentat datele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate după ce 23 de copii ar fi suferit o toxiinfecție alimentară, incidentul având loc într-o tabără din Avrig pe 25 și 26 iulie, potrivit jurnalul.ro.
Potrivit DSP Sibiu, toți cei 23 de copii internați la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, cu forme medii și ușoare de îmbolnăvire au fost externați până în 27 iulie „cu evoluție favorabilă, simptomatologia remițându-se sub tratament simptomatic”.
Tabloul clinic și paraclinic al bolnavilor a prezentat caracteristicile unei îmbolnăviri de tip bacterian (hemoleucograma), au mai comunicat autoritățile. În timpul anchetei au fost făcute numeroase analize.
„Probele biologice (din lichidele de vărsătură și materii fecale) recoltate de la copii și prelucrate atât în laboratorul de diagnostic și investigație în sănătate publică al DSP Sibiu, cât și în laboratorul de analize medicale al Spitalului Clinic de Pediatrie au fost negative pentru principalii germeni suspicionați: Stafilococ și Salmonella, în lichidele de vărsătură; E. Coli, Salmonella, Shigella, Campylobacter, Candida, Stafilococ, Yersinia, Adenovirus, Rotavirus în probele de materii fecale. Probele alimentare păstrate în unitate din meniurile servite copiilor au fost, de asemenea, negative pentru bacteriile din genul Stafilococ și Salmonella”, au explicat autoritățile.
Unele probe au prezentat neconformități.
„Unele din probele recoltate de la personalul unității și de pe suprafețele din blocul alimentar al unității au prezentat neconformități: prezența enterobacteriaceae pe mâna (1 angajat); stafilococului în secrețiile nazale și faringiene (2 angajați); microorganisme aerobe mezofile și bacterii coliforme pe o masă de lucru; Neconformități au fost identificate și în proba de apă prelevată din unitate: bacterii coliforme, Escherichia Coli; nitrați; clor rezidual sub limita necesară”, au mai spus cei de la DSP.
Concluzia este că „odată cu primirea buletinelor cu rezultatele de laborator, ținând cont de numărul mare de îmbolnăviri, debutul brusc după consumul de alimente, tabloul clinic și paraclinic, orientarea diagnostică de etapă este spre o intoxicație alimentară de natură bacteriană”
Pentru neconformitățile constatate, serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Sibiu a aplicat unității, sancțiuni contravenționale. Luni de la unitatea de cazare au fost recoltate noi probe de apă, a precizat DSP Sibiu.
Accident îngrozitor lângă Avrig. Plan roşu de intervenţie
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, duminică, producerea unui accident rutier pe raza localităţii Avrig, judeţul Sibiu, în care au fost implicate două autoturisme şi două microbuze.
”Având în vedere numărul mare de ocupanţi, la nivelul judeţului Sibiu a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune alertarea tuturor echipajelor medicale SMURD şi SAJ disponibile din zonă. Din primele informaţii furnizate de apelantul la numărul 112, există posibilitatea să fie 16 persoane implicate”, a transmis IGSU, citat de news.ro.
La faţa locului intervin ciinci echipaje de prim-ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă SMURD, o autospecială de victime multiple, cinci echipaje medicale SAJ şi autospeciala CBRN.
La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Sibiu au precizat că traficul pe DN 1 este complet blocat, fiind deviat prin localitatea Avrig.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!