6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriRevolut vrea să devină o bancă locală în România

Revolut vrea să devină o bancă locală în România

România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie

Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală, parte din strategia companiei de a deschide sucursale în țările în care operează, a explicat Antoine Le Nel, directorul responsabil de Marketing, membru în Comitetul Executiv al companiei.

La jumătatea anului, Revolut anunța 2,1 miliarde de euro venituri, 0,5 miliarde de euro profit net și 12 milioane de clienți noi – circa 1,5 milioane de clienți noi în fiecare lună. „E o afacere scalabilă. Dar avem nevoie de operațiuni mai puternice la nivel local. Și parte din acest lucru este să deschidem sucursale locale, să fim o bancă locală”, spune Le Nel, citat de profit.ro.

Recent, Revolut a deschis mai multe sucursale, în special în Irlanda, Olanda, Spania, Germania. În România, Revolut a crescut mult, în principal ca urmare a ofertei avantajoase de schimb valutar pentru clienți și a comisioanelor reduse la tranzacții.

„România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie. Numărul acestora crește cu circa 100.000 pe lună. După numărul de clienți, Revolut este deja a doua cea mai mare bancă de pe piața românească”, spune Mariia Lukash, director responsabil cu dezvoltarea în regiunea Europei Centrale și de Est. Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, avea 4,3 milioane de clienți activi la jumătatea anului.

Oficiali ai Revolut spun că tranzacțiile valutare nu mai sunt principala sursă de venit a Revolut. Sursele vin, la nivel global, din carduri, 559 de milioane de euro, alte 575 de milioane de euro din dobânzi, 454 din schimb valutar și instrumente de administrarea averii și 280 de milioane din abonamente. Clienții încep să folosească aceste conturi din ce în ce mai mult, pentru tranzacțiile de zi cu zi, inclusiv cei din România, care realizează, în medie, 19 tranzacții pe lună, din care 80% sunt pe piața internă.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Seifuri de hotel: Cât de sigure sunt pentru oaspeți?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Guvernul italian va impune pedepse mai severe pentru hackeri

Italia intenționează să întărească măsurile împotriva criminalității cibernetice, ca urmare a unor atacuri recente asupra unor baze de date guvernamentale și financiare majore. Guvernul...

Rusia ar planifica divizarea Ucrainei în trei regiuni

Surse din serviciile de informații ucrainene susțin că Rusia ar avea un plan pentru divizarea Ucrainei în trei regiuni distincte, însă informația nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă