Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești, îi poți prepara singur acasă, după o rețetă veche, de pe vremea bunicilor.
Ingrediente necesare: 1 kilogram de carne tocată (amestec de porc și vită) și condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)
Mod de preparare: Este important ca să folosiți carne cât mai bine tocată. Adaugă condimentele dorite şi amestecă viguros pasta de carne, apoi adaugă şi usturoiul pisat în prealabil, şi mai omogenizează preparatul încă o dată. Bicarbonatul trebuie adăugat abia la final. Taie-i sau modelează-i în rulouri şi ţine micii cruzi la frigider între 5 şi 10 ore pentru ca mirodeniile să-şi lase bine aroma.
Ca să te asiguri că micii ies crocanţi la exterior, dar fragezi şi suculenţi la interior, pune-i la rumenit doar atunci când grătarul este bine încins. Prăjeşte micii câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care mai lasă-i cel mult 7-8 minute ca să nu se ardă.