19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiReguli mult mai simple pentru vaccinarea copiilor în Italia

Reguli mult mai simple pentru vaccinarea copiilor în Italia

Italia a schimbat regulile în campania de vaccinare a copiilor împotriva Covid-19. De luni, cei între 12 şi 18 ani nu mai au nevoie de programare pentru a se imuniza.

Prin această prioritate la vaccinare, autorităţile vor să dea un impuls în vaccinarea copiilor înainte de începerea şcolilor.

Italia a început să vaccineaze populaţia între 12 şi 19 ani de la începutul lunii iunie şi a imunizat complet până acum peste 1,7 milioane de persoane, echivalentul a 23% dintre cei eligibili.

Mai mult, Italia are în vedere pentru perioada următoare şi vaccinarea celor sub 12 ani, deoarece răspândirea virusului în randul copiilor va fi de neoprit după deschiderea şcolilor, spun guvernanţii.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat recent concluziile unui studiu cu privire la eficacitatea vaccinului şi a arătat că 99% dintre decesele Covid din Italia din februarie şi până în prezent nu erau vaccinaţi complet.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă