Rareș Bogdan a declarat că liberalii nu vor părăsi guvernarea, dar a transmis că ultimele luni cele două partide din coaliţie nu au fost „pe picior de egalitate”, motiv pentru care PNL îşi va schimba atitudinea, transmite Agerpres.
„PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu, în plină furtună. Ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, în timpul începutului războiului din Ucraina şi în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice. Nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri începând de acum şi trebuie să fim trataţi pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac şi niciun fel de încercare de a izola PNL sau de a pune la colţ primarii noştri, preşedinţii de consilii judeţene sau reprezentanţii noştri din teritoriu. Deci nu părăsim guvernarea, nu se pune această problemă, suntem responsabili, avem o asumare clară în faţa românilor. Dacă alţii vor să părăsească guvernarea, pot să o facă, noi vom guverna în continuare”, a arătat Rareş Bogdan, într-o declaraţie acordată presei, înainte de şedinţa coaliţiei.
El a menţionat că în ultimele luni PSD şi PNL „nu au fost pe picior de egalitate” şi că social democraţii au „încercat să domine” coaliţia şi să îşi impună punctele de vedere. Rareş Bogdan a adăugat că liberalii au fost „mult prea răbdători” cu cei care au interpretat dorinţa de a rămâne la guvernare, în interesul ţării, ca pe o formă de slăbiciune.
„Suntem cei care am promis atât partenerilor euro-atlantici, în contextul războiului din Ucraina, cât şi partenerilor noştri de la Bruxelles şi românilor că nu vom produce în niciun caz cutremure la nivelul României, într-o zonă unde vedeţi că Ungaria se îndepărtează de la ceea ce înseamnă stat de drept şi democraţie, Turcia este într-o veşnică mişcare între autocraţie şi democraţie, Balcanii sunt în vrie. Doar de România ar mai fi nevoie pentru a crea o furtună perfectă la nivelul acestei zone. Deci noi suntem conştienţi de asta, avem responsabilitate şi suntem oameni cât se poate de raţionali, numai că aşa nu se mai poate. Lucrurile nu mai merg ca până acum. S-a încheiat cu partea de răbdare, am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători cu cei care în momentul în care au văzut că ne dorim foarte mult ca românii să nu sufere şi să guvernăm pentru România, înainte de orice – nu pentru interesul unui partid sau al unui lider politic – au crezut că e o formă de slăbiciune”, a spus europarlamentarul.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!