Racheta proiectată în 3D a lui Relativity Space a decolat pentru prima dată miercuri, depășind o piatră de hotar cheie pentru a demonstra puterea vehiculului în zbor, înainte ca cea de-a doua etapă să eșueze la ajungerea în spațiu, a arătat un flux live al companiei.
Racheta Terran 1 de 110 de picioare înălțime a companiei din California, care este făcută în proporție de 85% din piese imprimate 3D, a decolat în zborul său de debut în jurul orei 23:25. EDT (03:25 GMT joi) de la o rampă de lansare de la baza forțelor spațiale Cape Canaveral din Florida, potrivit Reuters.
La aproximativ 80 de secunde de la începutul zborului, la o altitudine de aproape 16 km deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins un stres aerodinamic maxim pe măsură ce a urcat spre spațiu cu 1.999 km pe oră, depășind un obiectiv cheie în misiunea de testare.
După ce a ajuns în spațiu, motorul din a doua etapă a rachetei a părut să se aprindă pentru scurt timp, dar nu a reușit să atingă forța necesară, iar în cele din urmă nu a reușit să ajungă pe orbită.
Iran a lansat o rachetă cu dispozitive de cercetare în spațiu
Iranul a folosit o rachetă de lansare a satelitului pentru a trimite trei dispozitive de cercetare în spațiu, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.
Pe de altă parte, au avut loc discuții indirecte la Viena, între Iran și SUA pentru a încerca să salveze un acord nuclear din 2015. Televiziunea de stat iraniană a arătat joi (30 decembrie) filmări despre ceea ce a spus că este tragerea vehiculului de lansare.
Racheta de transport de satelit Simorgh, a cărei nume se traduce prin „Phoenix”, a lansat cele trei dispozitive de cercetare la o altitudine de 470 de kilometri (290 de mile), a declarat purtătorul de cuvânt Ahmad Hosseini. El nu a oferit alte detalii dacă dispozitivele au ajuns pe orbită, dar a spus că o lansare operațională ar putea avea loc în curând.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!