8.8 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPutin a calificat drept ''provocare periculoasă'' declaraţia lui Zelenski în legătură cu...

Putin a calificat drept ”provocare periculoasă” declaraţia lui Zelenski în legătură cu o armă nucleară

Președintele rus Vladimir Putin a calificat drept o „provocare periculoasă” declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a sugerat că Ucraina ar putea încerca să dobândească arme nucleare.

Vladimir Putin reacționează la declarația lui Zelenski

Comentariile au fost făcute în timpul unei întâlniri cu jurnaliști străini, în care Putin a avertizat că orice acțiune în această direcție ar duce la o reacție corespunzătoare din partea Rusiei.

Putin a afirmat că nu este sigur dacă Ucraina are capacitatea tehnică de a dezvolta o armă nucleară, dar a subliniat că, în condițiile tehnologice actuale, acest lucru nu este imposibil.

De asemenea, el a asigurat că Rusia nu va permite ca astfel de scenarii să devină realitate, reafirmând poziția sa fermă față de orice amenințare la adresa securității naționale a Rusiei.

Este vorba despre o provocare periculoasă. Orice măsură în această direcţie va antrena o reacţie corespunzătoare, a avertizat Putin.

Volodimir Zelenski a sugerat joi, într-un discurs la Bruxelles, că Ucraina ar putea încerca să obţină arma nucleară pentru a ajunge la o formă de descurajare în faţa Moscovei dacă nu va obţine primirea în NATO, potrivit Agerpres.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în februarie 2022, când Rusia a lansat o invazie militară pe scară largă în Ucraina, escaladând un conflict care a început în 2014, când Rusia a anexat Crimeea și a susținut grupurile separatiste în regiunile Donetsk și Luhansk.

Invazia a fost condamnată pe scară largă de comunitatea internațională, ducând la impunerea de sancțiuni economice severe asupra Rusiei și la oferirea de suport militar și umanitar Ucrainei din partea multor țări occidentale.

Conflictul a provocat o criză umanitară majoră, cu milioane de ucraineni strămutați și un număr semnificativ de victime în rândul civililor și militarilor.

Pe parcursul războiului, ambele părți au suferit pierderi mari, iar luptele s-au concentrat în jurul unor orașe cheie, cum ar fi Harkov, Mariupol și, mai recent, în regiunile din sud și est.

Situația continuă să rămână tensionată, iar perspectivele de soluționare pașnică sunt în continuare îndoielnice, pe fondul unei retorici belicoase din partea liderilor ruși și a nevoii Ucrainei de a-și apăra suveranitatea.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sindicatele din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională anunță proteste de amploare

Sindicatele au anunțat un protest comun în data de 17 ianuarie 2025, între orele 12:00 și 16:00, cu punct de adunare în Piața Constituției Organizațiile...

România are șanse mari să ajungă hub regional pentru semiconductori și tehnologie avansată

Infrastructura de telecomunicații din România este suficient de avansată pentru a susține centrele mari de date, ceea ce deschide calea către un ecosistem tehnologic...

Șomaj ridicat în rândul tinerilor români: unul din patru nu găsește loc de muncă

Rata șomajului din România a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la 5,3% în noiembrie 2024, față de 5,4% în luna precedentă. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă