11.4 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiProtecția Consumatorului a închis Piața Berceni pentru 6 luni - VIDEO

Protecția Consumatorului a închis Piața Berceni pentru 6 luni – VIDEO

Protecția Consumatorului a închis Piața Berceni din București timp ce cel mult 6 luni. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus, de asemenea, suspendarea activităţii şi pentru magazinul Mega Image din Piaţa Reşiţa.

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Mihai Culeafă, au verificat, luni, modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu, în pieţele Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală, precum şi la magazinele din incintele acestora.

Au fost verificaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 lei.

„De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de retragere definitivă de la comercializare a circa 900 kg de produsele alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate), oprire temporară a prestării de servicii, pentru 15 operatori economici, precum şi suspendare a activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru doi operatori economici, respectiv Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi a magazinului Mega Image din Piaţa Reşiţa”, se precizează într-un comunicat al ANPC transmis Agerpres.

Cele mai importante deficienţe constatate au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină); comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate; vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi şi mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate şi scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă şi resturi alimentare; comercializarea unor produse nesigure; nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului); pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole; depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Val de concedieri colective în România: industria auto și alte sectoare, grav afectate

Tot mai multe companii din România, inclusiv din industriile auto, a mobilei, textilelor, electrocasnicelor și IT, au anunțat în ultimele luni închiderea unităților de...

Generația Z, tot mai interesată de criptomonede după realegerea lui Donald Trump

Realegerea lui Donald Trump la președinția SUA a marcat un moment de cotitură pentru piața criptomonedelor, potrivit unui studiu realizat de Bitget. Generația Z se...

Prințul Harry a folosit un cont secret de Facebook pentru a discuta cu femei

Prințul Harry a fost recent în centrul atenției pentru utilizarea unei adrese de e-mail secrete și a unui cont de Facebook sub pseudonime, detalii...
Ultima oră
Pe aceeași temă