3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSocialMeteoProngnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie...

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie – 12 mai 2024. Astfel, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor scădea la nivelul întregii ţări, iar valorile maxime nu vor mai depăşi 18 – 20 de grade Celsius, în timp ce probabilitatea de ploi va creşte după data de 2 mai.

În Banat, media maximelor termice va scădea treptat până la începutul săptămânii viitoare, când se va situa între 17 şi 20 de grade, apoi va creşte din nou, astfel că în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 20 şi 24 de grade. Media minimelor termice nu va avea variaţii semnificative în primele patru nopţi şi va atinge 9 – 10 grade, în următoarele patru va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului.

Din data de 2 mai va creşte probabilitatea de ploaie.

În Crişana, până în data de 6 mai, media maximelor termice va fi în scădere, de la 25 – 26 de grade în primele zile, la 17 – 18 grade în ultimele, apoi va creşte din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20 – 21 de grade. Minimele termice nu se vor modifica semnificativ în primele patru nopţi, vor scădea până în jurul datei de 6 mai, iar ulterior vor creşte din nou, astfel încât media lor, pe tot parcursul intervalului, va avea fluctuaţii între 6 şi 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se atinge în zilele de 7 şi 8 mai.

Probabilitatea de ploaie va creşte începând cu data de 2 mai.

În Transilvania, media maximelor termice va fi în scădere (6 – 7 grade) până în data de 6 mai, când va atinge 15 – 17 grade Celsius, apoi va creşte, astfel că, la finalul intervalului de prognoză, se va situa în jurul a 20 de grade. Media minimelor termice va fi între 5 şi 8 grade în prima săptămână şi între 3 şi 7 grade în cea de a doua.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare începând cu data de 1 mai.

În Maramureş, media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când va atinge 15 – 18 grade Celsius, apoi va creşte, astfel încât în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 18 şi 20 de grade. Media minimelor termice nu va avea variaţii mari în primele cinci nopţi şi se va situa între 7 şi 9 grade, în următoarele trei va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului, respectiv de 6 – 8 grade Celsius.

Din data de 2 mai va creşte probabilitatea de ploaie.

În Moldova, până la începutul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va scădea treptat, de la 21 – 22 spre valori de 15 – 17 grade, apoi va creşte, astfel că spre finalul intervalului va tinde spre 20 de grade Celsius. Media minimelor termice va avea variaţii, în general, între 6 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori între 7 şi 10 mai.

Începând cu data de 1 mai probabilitatea de ploaie va fi în creştere.

În Dobrogea, media maximelor termice va avea variaţii, în general, între 16 şi 22 de grade. Media minimelor nu se va modifica semnificativ în prima săptămână, când va fi de 10 – 12 grade, dar în cea de a doua, fluctuaţiile vor fi mai mari, între 7 şi 11 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere pe tot parcursul intervalului.

În Muntenia, regimul termic diurn va fi în scădere de la 23 de grade media maximelor termice, în prima zi, până în jurul a 18 grade Celsius în data de 6 mai. Ulterior se va încălzi, iar din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuaţii, în general, între 6 şi 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

În Oltenia, până în data de 6 mai media maximelor termice va fi în scădere, de la 24 de grade în prima zi spre valori de 17 – 18 grade, apoi (după data de 6 mai) va creşte din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20 – 21 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 7 şi 11 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând cu data de 2 mai.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice va fi în scădere de la 12 – 14 grade, până spre valori de 5…6 grade, iar a minimelor se va situa între 1 şi 5 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că până la final, media maximelor va depăşi 10 grade, iar minima va fi de 1 – 2 grade Celsius.

Începând cu data de 1 mai probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 aprilie – 12 mai 2024 a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, precizează ANM. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, sfidează protestatarii indignați de prăbușirea acoperișului unei gări

Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă că nu va ceda în faţa protestelor care durează de mai bine de o lună în urma...

Venituri record pentru dezvoltarea de aplicații în 2024, în ciuda scăderii descărcărilor

Dezvoltatorii de aplicații au înregistrat venituri record în 2024, deși utilizatorii au instalat mai puține aplicații decât în ​​anul precedent App Store și Google Play...

Criza politică și economică din România: Investitorii străini își retrag sprijinul

Instabilitatea politică generată de ascensiunea curentului suveranist și politicile impredictibile începe să aibă efecte serioase asupra economiei României. Deficitul bugetar în creștere și lipsa unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă