18.2 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăSocialMeteoPrognoza meteo pe regiuni. Ploi și variații de temperatură, în următoarele două...

Prognoza meteo pe regiuni. Ploi și variații de temperatură, în următoarele două săptămâni.

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 19 februarie – 3 martie, vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe suprafeţe din ce în ce mai extinse.

În Banat, în primele zile, media temperaturilor maxime se va situa între 10 şi 12 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 – 17 grade şi a minimelor de 4 – 7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză. Temporar, va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi pe arii mai extinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ.

În Crişana, în primele patru zile ale acestei săptămâni, media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 – 17 grade şi a minimelor de 5 – 8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10 – 13 grade, iar minimele de până la 4 grade. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi şi perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

În Transilvania, până pe data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 11 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 2 grade Celsius. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13 – 16, ca maxime, şi între 2 şi 5 grade, ca minime. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9 – 12 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea pragului de îngheţ. Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, trecător va ploua local şi slab, apoi probabilitatea ca frecvenţa şi intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

În Maramureş, până joi, 22 februarie, media temperaturilor maxime se va situa între 7 şi 10 grade, iar cea a minimelor între zero şi 3 grade. Între 23 şi 26 februarie, vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13 – 17 grade şi a minimelor de 3 – 6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele până la un grad. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de-a doua săptămână vor fi şi intervale cu ploi moderate cantitativ.

În Moldova, în prima săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de -2 grade, în prima zi, până în jurul a 17 grade, ca maxime, şi 5 – 7 grade, ca minime, în ultimele. În cea de-a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 şi 13 grade, în timpul zilei, respectiv între un grad şi 4 grade, noaptea. Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse şi trecător va ploua slab, după care frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Dobrogea, tendinţa vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de 2 grade Celsius, în prima zi, până la 15 – 16 grade, respectiv 6 – 8 grade, în ultimele zile ale intervalului. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 şi 13 grade – cele maxime, şi între 4 şi 6 grade – cele minime. Până pe 26 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va creşte, ploi fiind posibile aproape zilnic.

În Muntenia, în această săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade Celsius şi a minimelor de un grad, în prima zi, până la 18 – 19 grade şi 4 – 6 grade, în ultimele. Săptămâna viitoare se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 şi 16 grade – ca maxime, şi între 2 şi 4 grade – ca minime. Până pe data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Oltenia, până la începutul celei de-a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de încălzire. Astfel, se va ajunge la o medie a maximelor de 15 – 17 grade şi cea a minimelor până la 4 – 6 grade. Din 27 februarie, valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, în timp ce minimele vor fi de 2 – 3 grade. Până pe 25 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă ulterior va creşte, cu ploi aproape zilnic.

La munte, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de zero grade, iar a minimelor va fi de la -7 la -4 grade. În următoarele două zile, valorile termice vor creşte cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variaţii semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre două grade, iar minimele către spre -5 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în fiecare zi, local şi în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse şi posibil moderate cantitativ.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Alertă: Sute de produse cosmetice din Europa, retrase de pe piață din cauza substanțelor toxice interzise

Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) a descoperit substanțe chimice periculoase în 285 de produse cosmetice dintr-un total de 4.500 verificate recent în Europa,...
00:01:00

VIDEO. Cinci copii au fost uciși în urma unui atac cu bombă în timpul unei campanii de vaccinare împotriva poliomielitei în Pakistan

Un atac cu bombă lângă o școală pentru fete din vestul Pakistanului a ucis șapte persoane, inclusiv cinci copii, scrie AFP. Tragedie în Pakistan! Mai...

Rezultatele alegerilor prezidențiale americane – Scenarii pentru Dolar

Data alegerilor prezidențiale din SUA (5 noiembrie) se apropie rapid. Conform sondajelor pre-electorale, Kamala Harris rămâne ușor favorită, deși Donald Trump i-a redus avansul...
Ultima oră
Pe aceeași temă