-0.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăSocialJustițiePrinţul Paul al României, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa" la trei ani...

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost depistat în Malta

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Prințul Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost identificat în Malta, unde se afla într-un resort. Procedurile specifice urmează să fie derulate de autorități în legătură cu această situație.

În 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o sentință definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, condamnându-l pe omul de afaceri Remus Truică la șapte ani de închisoare cu executare. Prințul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare în același dosar. De asemenea, în aceeași cauză, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

Alte condamnări: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Totodată, au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu. 

„Ferma Băneasa”

Peste 80 de terenuri cu suprafeţe cuprinse între câteva sute de metri pătraţi şi câteva zeci de mii de metri pătraţi, dar şi imobile, autoturisme, conturi şi acţiuni au fost puse sub sechestru de procurorii DNA care au instrumentat dosarul “Ferma Băneasa”, la acel moment, se arată în documente din dosar.

Documentele arată că peste 80 de terenuri intravilane şi extravilane încadrate ca suprafeţe arabile sau pădure care ajung până la câteva zeci de mii de metri pătraţi şi depăşind, în unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri pătraţi, au fost puse sub sechestru de anchetatori. 

Cele mai multe astfel de terenuri se află la Snagov, fiind încadrate ca arabile sau pădure, şi la Răcari, în judeţul Dâmboviţa, clasificate ca terenuri arabile, se menţionează în documentele citate. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Donald Trump reducerea taxelor pentru Canalul Panama sau returnarea controlului către SUA

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a solicitat statului Panama să reducă taxele aplicate pentru utilizarea Canalului Panama, invocând tarife „ridicole și extrem de...

Coreea de Nord intensifică sprijinul militar pentru Rusia cu trupe suplimentare, artilerie și drone kamikaze

Coreea de Nord își crește sprijinul militar acordat Rusiei în conflictul din Ucraina, potrivit Statului Major al Armatei Sud-Coreene (JCS), citat de agenția Yonhap....

Marcel Ciolacu, despre Radu Marinescu, propus ministru al Justiției: Un avocat cu multă experiență

Întrebat dacă știe că Marinescu a reprezentat un om de afaceri controversat, Ciolacu a recunoscut că nu a urmărit activitatea sa profesională Președintele PSD, Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă