3.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiPrimăria Sectorului 4 scoate la licitație maşinile ridicate nerevendicate

Primăria Sectorului 4 scoate la licitație maşinile ridicate nerevendicate

„Nu mai puţin de 1.300 autoturisme abandonate pe domeniul public şi privat al statului au fost ridicate în 2017 de echipele Primăriei Sectorului 4 şi ale Poliţiei Locale Sector 4. Alte 800 de autovehicule în stare avansată de degradare, care blochează ilegal domeniul public, urmează să fie ridicate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 4, remis marţi de Mediafax.

De la începutul anului, au fost identificate 800 de vehicule abandonate pe domeniul public.

„Pentru toate acestea au fost emise, potrivit Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritorial, somaţii în vederea ridicării, iar cei care nu au luat act de înştiinţările oamenilor legii vor rămâne fără maşini”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Control General al Primăriei Sectorului 4, Viorica David.

Potrivit poliţiştilor locali din Sectorul 4, procedura de ridicare a autoturismelor este greoaie.

„Din cauza unor şoferi care se folosesc de anumite tertipuri, procedurile de ridicare nu sunt deloc uşoare. Un exemplu ar fi acela că, atunci când un şofer găseşte somaţia lipită în parbrizul maşinii, în loc să elibereze domeniul public scoate numerele de înmatriculare să pară fără proprietar. Iar de aici începe greul pentru oamenii legii, care au fost nevoiţi de nenumărate ori să ia procedura de la capăt”, se mai arată în comunicatul PS4.

Reprezentanţii primăriei mai spun că pentru ridicarea unei maşini se poate aştepta chiar şi un an.

„Pentru ridicarea unei maşini abandonate, oamenii legii trebuie să aştepte chiar şi un an. Înainte de toate, proprietarului autoturismului i se afişează o somaţie pe parbrizul maşinii prin care este informat că trebuie să elibereze domeniul public, în cel mult 10 zile. În cazul în care acesta nu se conformează, poliţiştii locali încep procedura de identificare a proprietarului şi îl somează la adresa de domiciliu printr-o scrisoare ca în termen de 5 zile să îşi ridice bunul abandonat. După ce se scurge şi acest termen, administraţia poate ridica autovehiculul, dar doar dacă nu au primit niciun răspuns de la proprietar”, potrivit sursei citate.

În cazul în care proprietarul doreşte ulterior recuperarea vehiculului, este nevoit să plătească o taxă cu titlu de amendă de 2.000 de lei.

”Vehiculele abandonate şi nerevendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de maşini, iar Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitaţii, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spaţiile de parcare, maşinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecţie”, a transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Cele mai citite

Poliția de Frontieră: Peste 32.000 de persoane verificate în aplicația eDAC, după integrarea în Schengen

Polițiștii de frontieră efectuează controale aleatorii, în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră În primele zile ale integrării României în Spațiul...

Ucraina are nevoie de o poziție „realistă” cu privire la problemele teritoriale, afirmă Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat recent că Ucraina trebuie să adopte o poziție mai realistă în privința problemelor teritoriale, ca parte a eforturilor...

Mario Rondon se retrage din fotbal! „E timpul”

Atacantul venezuelean, în vârstă de 38 de ani, și-a încheiat cariera profesionistă, după ce a câștigat șase trofee în România cu CFR Cluj și...
Ultima oră
Pe aceeași temă