Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan,
„Există un normativ şi specialiştii care au semnătura când fac o expertiză le încadrează în clase de risc sau de satisfacţie şi există cinci clase – clasa I e cea mai bună, clasa V e cea mai rea, clasa IV se numeşte nesatisfăcător şi noi, în Bucureşti, avem acest planşeu Unirii, care e clasa IV. (…) Avem trei poduri care sunt clasa V, ce sunt mai rău decât asta: pasajul de la Obor, de la Lujerului şi Podul Băneasa. (…) Nu avem (…) niciun fel de expertiză pe pasaj şi ce ni s-a cerut de către Primăria Sectorului 4 – ni s-a cerut acest capac, de la Hanul lui Manuc până la pasaj. Deocamdată avem o expertiză care spune că e clasa IV. (…) Nu avem o expertiză care să spună că e un pericol public, caz în care ar trebui să dăm nişte autorizaţii de pe o zi pe alta. (…) Aşteptăm să vină toată documentaţia, ca să le dăm autorizaţie să facă lucrările”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o emisiune la B1 TV.
Autorizația de construire se emite pe baza mai multor avize
El a precizat că pentru a da autorizaţia de construire a emis un certificat de urbanism în care a cerut mai multe avize.
„Legea spune că primarul municipiului dă autorizaţia de construire. Ca să se emită autorizaţia de construire, am emis un certificat de urbanism. În certificatul de urbanism am cerut mai multe avize de la mai multe utilităţi, de exemplu de la Metrorex, pentru că ei sunt lipiţi de metrou şi atunci e evident că trebuie şi specialiştii de la metrou, care ştiu structura de rezistenţă, să se pronunţe pe această chestiune. (…) În momentul în care Primăria Sectorului 4 vine cu toate aceste avize, noi vom da foarte repede autorizaţia pentru intervenţie şi, totodată, autorizaţia de construire va fi însoţită şi de o schemă de circulaţie, care va prevedea pe unde se deviază circulaţia”, a precizat Nicuşor Dan.
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, va efectua joi o vizită la Planşeul Unirii. Vor fi prezenţi şi prefectul Capitalei, Mihai Toader, experţi şi profesori ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, proiectanţi şi constructori.
Planșeul din Piața Unirii intră în reconstrucție totală
Nicușor Dan nu vrea să închidă circulația în zona Piața Unirii, în timp ce primarul sectorului 4 este de altă părere
Lucrările de la planşeul din Piaţa Unirii se vor realiza mai ales în zona parcului, dar vor exista două locuri în care va fi afectat şi traficul rutier, spune primarul Capitalei.
„În primul rând, trebuie să înţelegem ce este acolo, în Piaţa Unirii. Sunt oameni care îşi imaginează că o să se radă toată Piaţa Unirii. De fapt, trebuie să ne imaginăm pe unde a curs Dâmboviţa, înainte ca în anii ’30 să se pună în capac peste ea. Deci este cursul Dâmboviţei, la fel de larg cât este cel pe care îl cunoaştem şi mai sus, şi mai jos de Piaţa Unirii, deasupra căruia este un capac, care într-adevăr este fisurat şi trebuie consolidat. Şi decât să îl consolidezi, mai bine îl schimbi. Mare parte din această lucrare este în Parcul Unirii şi acolo nu o să deranjeze pe nimeni; mai puţin intersecţia cu Bulevardul Unirii, care pleacă înspre Piaţa Alba Iulia. O să fie o problemă când o să se lucreze la acel pod care este în faţa Hanului lui Manuc”, a spus edilul general, pentru Digi 24.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!