Călătorii care doresc să mănânce în Aeroportul Otopeni pot fi puternic surprinși de prețurile exagerate practicate acolo. Și asta nu este o noutate. Dar, în ultima vreme, comercianții au ridicat foarte mult prețurile.
De exemplu, o merdenea cu brânză, care cântărește în jur de 60 de grame, costă cât o masă caldă compusă dintr-o bucată de carne, garnitură la alegere și o salată. Chiar dacă aeroportul Otopeni este recunoscut pentru prețurile foarte mari ale produselor din magazinele sale, situația pare să scape de sub control, notează Antena 3.
Așadar, o merdenea cu brânză la numai 160 de grame a ajuns să coste 20 de lei, cât un fel principal pe care îl găsești la cantină decentă din Capitală.
Ca o comparație, la patiseriile din București, celebra merdenea costă undeva la 5 lei.
Chiar și o banală baghetă rustică cu salam uscat are un preț exorbitant. Pentru un astfel de sendviș, pasagerii plătesc 55 de lei, o sumă enormă pentru un român de rând, ținând cont că salariile din România nu sunt nici pe departe la nivelul celor din vestul Europei, însă prețurile sunt cel puțin similare cu cele din Occident.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!