Românii au început pregătirile pentru masa de Crăciun. Fiecare vrea să aibă bucate din belșug, dar prețurile își cam spun cuvântul.
Chiar dacă încă mai este timp, românii s-au înscris pe listele de comenzi, chiar și cu două luni înainte pentru a fi siguri că au ce pune pe masa de Crăciun.
De la slănină până la cozonaci, toate aceste preparate nu ar trebui să lipsească de pe masa românească, în noaptea de Crăciun. Este adevărat, anul acesta, prețurile sunt mult mai mari, dar asta nu-i împiedică pe românii de rând să facă cumpărături.
Preţurile au mai crescut puţin faţă de anul trecut, cu 10 lei pe kilogram, la fiecare preparat. Un platou, spre exemplu, care este suficient pentru patru sau chiar cinci persoane, costă anul acesta 70 de lei, notează observatornews.ro.
„Apropape sunt finalizate comenzile. Marea majoritate comandă platouri de afumătură. Avem o gamă largă de afumături. Pentru o persoană cred că ar fi greu să afumi acasă tot felul de bunătăţi”, a spus bucătarul Florin Vechiu, pentru sursa citată.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!