Ofițerul de poliție care l-a înfruntat pe un judecător, în timp ce își susținea un examen de licență, se întreabă, retoric, „cum ar fi împărțită dreptatea pentru un cetățean care nu are legătură cu sistemul”.
Polițistul Geo Cioriia face această postare la două zile după ce relata cum judecătorul Nicolescu Alin Sorin a încercat să-l intimideze în sala de examen.
„Am observat faptul că, în unele comentarii, au fost persoane care mi-au sugerat că ar fi fost indicat să tac și să înghit pentru că am prea puțină vechime în minister. Inclusiv Direcția Generală Anticorupție, prin comunicatul de presă emis, susține fățiș poziția domnului judecător și stabilește că aș fi avut o atitudine „necorespunzătoare” fără să fi administrat nici măcar o probă în acest sens și recunoscând că nu sunt cercetat disciplinar și nici nu am fost sancționat în legătură cu situația de la examenul de licență. Proba supremă fiind telefonul primit de domnul Liviu Vasilescu din partea domnului judecător.
Dar vă întrebați oare cum ar fi împărțită dreptatea pentru un cetățean care nu are legătură cu sistemul dacă ei își permit intimidările de genul acestora? Cât de multe astfel de relații „prietenești” există în sistem între persoane care ar trebui să colaboreze strict instituțional? În câte cazuri s-or mai fi dat telefoane și nu am aflat niciodată despre ele și rezultatul lor? Asta e România pe care ne-o dorim?”, se întreabă Geo Cioriia.
Aceasta este cea mai recentă postare a polițistului. Cea anterioară fusese cu trei zile mai înainte. În postarea anterioară, polițistul relata cum judecătorul Nicolescu, aflat în postura de supraveghetor în sala de examen, a încercat să-l intimideze. Ulterior, judecătorul l-ar fi contactat chiar pe șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, cerându-i să ia măsuri împotriva polițistului.
„(…) Și-au făcut apariția domnul Director General, chestor șef de politie, Liviu Vasilescu și doamna Director General Adjunct, comisar-șef de politie, Manuela Popescu, aceștia invitându-mă in biroul domnului Director General pentru a putea discuta. Aceștia m-au întrebat daca știu de ce sunt aici, răspunsul din partea mea fiind unul negativ. Apoi aceștia mi-au spus că mă aflu acolo din cauza discuției purtate cu domnul judecător Nicolescu Alin Sorin, iar domnul Vasilescu chiar spunându-mi că daca nu îmi place la Direcția Generală Anticorupție, să plec la poliție, fiind oarecum o amenințare voalată”, relata, în postarea inițială, polițistul Cioriia.
Din relatarea acestuia, reiese că el este polițist în cadrul DGA și că DGA ar fi considerată o structură de elită a MAI, superioară, de exemplu, Poliției naționale. Totuși, angajații DGA sunt încadrați ca polițiști, ca și cei din Poliția națională. Din relatarea polițistului, reiese că el nu cunoștea cine este supraveghetorul din sala de examen, în momentul în care a început disputa cu el.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!