Inconștienți pe străzile din România! În ultimele 24 de ore, polițiștii au reținut 525 de permise de conducere, dintre care 37 pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, șapte șoferi au fost prinși drogați.
Potrivit unui comunicat al IGRP, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 84 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, transmite Agerpres.
Au fost reţinute 525 de permise de conducere, dintre care 202 pentru viteză, 37 pentru alcool şi 7 pentru droguri.
Totodată, au fost retrase 234 de certificate de înmatriculare.
Pe de altă parte, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 301 acţiuni şi au intervenit la 2.841 de evenimente, dintre care 2.415 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.
În urma activităţilor, au fost sesizate 794 de infracţiuni, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 60 de măsuri preventive.
Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 7.803 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.910.800 de lei.
De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.
Se schimbă permisele de conducere
Permisele auto vor fi și în format digital. Modificarea de la Bruxelles, în contextul în care sunt tot mai multe accidente rutiere pe drumurile din Uniunea Europeană, soldate cu decese. În acest context, executivul comunitar vrea să schimbe strategia și să fie cât mai puține accidente. Desigur, nu doar digitalizarea va contribui la această luptă, ci și un acces mai bun al șoferilor la informații.
Potrivit Comisiei Europene (CE), noile norme vor îmbunătăţi siguranţa pentru toţi participanţii la trafic şi vor ajuta UE să îşi realizeze „Viziunea zero” – fără decese pe drumurile din UE până în 2050. Ele vor pregăti mai bine conducătorii auto pentru vehiculele cu emisii zero şi pentru conducerea pe drumurile urbane, alături de un număr tot mai mare de biciclete şi vehicule cu două roţi, precum şi de pietoni. Acestea vor permite, de asemenea, tinerilor conducători auto să dobândească experienţă prin intermediul unui sistem de conducere acompaniată – începând cu vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăţa să conducă şi vor putea obţine un permis de conducere.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!