Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi și jandarmi, au organizat o acțiune la data de 13 aprilie a.c., în Portul Constanța Sud – Agigea. Această acțiune face parte din eforturile constante ale autorităților de a monitoriza respectarea legalității șederii în România de către străini și de a combate migrația ilegală, contribuind astfel la creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.
Scopul acțiunii a fost să se asigure că toți cei care intră și tranzitează portul respectă legislația în vigoare și să se identifice eventuale cazuri de migrație ilegală sau alte activități ilegale. Polițiștii au efectuat verificări amănunțite în zonele relevante ale portului, colaborând strâns între diversele structuri implicate pentru a asigura un control eficient și complet.
„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, dar și combaterea migraţiei ilegale rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranță al cetăţeanului.
În acest context, la data de 13 aprilie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi și jandarmi, au desfășurat o acțiune în Portul Constanța Sud – Agigea.
151 de persoane au fost verificate în aplicația eDAC, dintre care doi cetățeni din Republica Moldova și 149 din Ucraina.
În cadrul acțiunii, polițiștii de imigrări nu au identificat nereguli în privința persoanelor verificate.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.
În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând din data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate (eDAC), aplicație folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări), pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.
Prin intermediul aplicației, polițiștii de imigrări din structurile operative realizează ușor verificările în teren, iar în cazul în care sunt depistate persoane urmărite, dispărute, autovehicule furate, ori alte situații, vor fi dispuse măsurile legale care se impun în astfel de cazuri”, se arată în comunicatul Poliției Române.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!