Adrian Năstase a făcut o declarație halucinantă cu privire la plagiatul de care a fost acuzat, recent, premierul Nicolae Ciucă. Potrivit fostului prim ministru al României, se pare că cineva ar fi plătit o sumă absolut fabuloasă pentru ca informația să devină virală. Anunțul a fost făcut în direct la Radio Guerilla într-o emisiune moderată de Liviu Mihaiu.
Adrian Năstase a fost invitat la Radio Guerilla într-o emisiune moderată de Liviu Mihaiu. În cadrul interviului acordat jurnalistului, Năstase a afirmat că, din informațiile lui, s-au plătit 600.000 de euro pentru viralizarea acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă, scrie Inpolitics.
Adrian Năstase aruncă bomba, dar nu-și dezvăluie sursa
„Este o informație pe care am primit-o de la cineva care se pricepe la tema asta” a spus Năstase. ”De ce? Pentru că scoaterea lui Ciucă din joc în acest moment înseamnă să faci cărțile de la început, să înceapă negocierile pentru un nou guvern și să se ajungă, eventual, la introducerea USR în guvern” a explicat fostul premier în dialogul cu Liviu Mihaiu.
Afirmația sa nu poate fi verificată din moment ce nu și-a dezvăluit sursa. Nu știm, practic, cine e persoana care l-a informat pe Năstase cu privire la această sumă de bani. Și nici fost premier nu a ținut să dezvolte subiectul.
Ciucă ar fi plagiat un sfert din lucrarea de doctorat
Publicația PressOne susține într-un material publicat că premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat lucrarea de doctorat. Potrivit analizei publicației, Nicolae Ciucă ar fi plagiat un sfert din lucrarea susținută în 2003. În replică, premierul a declarat că acuzațiile „nu se pot susține științific” și a cerut Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare să-i analizeze lucrarea.
„În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționată cel puțin într-un loc sursa bibliografică.
Acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit și de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată. Sintagme și formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen “pilon de stabilitate” etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica – unde semantica trebuie neapărat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate”, motivează premierul pe pagina sa de Facebook.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News