11.7 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăSocialPoliția Română a distrus mai mult de o tonă de droguri confiscate...

Poliția Română a distrus mai mult de o tonă de droguri confiscate între 2014 și 2023

Poliția Română a distrus mai mult de o tonă de droguri, substanțele stupefiante fiind confiscate în dosare penale investigate în intervalul de timp cuprins între anii 2014 și 2023.
Demersul a fost făcut de instituție împreună cu ajutorul unui operator autorizat, potrivit capital.ro.

Forțele de poliție au eliminat peste o tonă de substanțe stupefiante confiscate. Potrivit unui comunicat de presă emis la data de 19 decembrie, Inspectoratul General al Poliției Române a efectuat eliminarea a 1.060 de kilograme de droguri.

Printre aceste droguri printre se numără heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opiu și M.D.M.A. Poliția a beneficiat de sprijinul unui operator autorizat specializat în distrugerea de substanțe periculoase.

Poliția a efectuat distrugerea a 1.060 de kilograme de droguri

„La data de 19 decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a efectuat distrugerea a 1.060 de kilograme de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase”, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

Substanțele stupefiante distruse au provenit din confiscările efectuate în cadrul a 873 de dosare penale între anii 2014 și 2023, care au fost investigate de Poliția Română împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. și au fost soluționate definitiv de către instanțele de judecată.

Substanțele stupefiante ridicate în scopul confiscării trebuie distruse
Conform dispozițiilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, IGPR reamintește că „substanțele stupefiante ridicate în scopul confiscării trebuie distruse”.

Substanțele stupefiante sunt distruse periodic, fie prin incinerare, fie prin alte metode adecvate, de către o companie autorizată. Distrugerea acestor droguri se face în prezența unei comisii. Ea e constituită dintr-un judecător delegat cu executarea și un reprezentant al Agenției Naționale Antidrog. Mai participă și un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Alături de aceștia se mai află și un specialist din cadrul formațiunii centrale specializate în prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliției Române. În în ulrimul rând, în Comisie este și gestionarul camerei de corpuri delicte din aceeași unitate.

Registru pentru traficanții de droguri în România
Lupta împotriva drogurilor s-a intensificat în România. Recent, Senatul a aprobat proiectul PNL care propune crearea unui Registru pentru traficanții de droguri. Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, a dat detalii despre acest subiect.

Ministrul a menționat că registrul reprezintă un instrument util și va avea un rol preponderent preventiv. Ea a subliniat că acest registru național automatizat va ține evidența persoanelor implicat în infracțiuni cu droguri. Acesta va servi în principal ca un instrument de prevenire.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

„Mulțumesc” fiscal: 560.000 de companii primesc bonificații pentru disciplina financiară

Guvernul oferă 3% reducere, companiilor care au plătit la timp datoriile bugetare Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a anunțat că peste jumătate de milion de...

„Mulțumesc” fiscal: 560.000 de companii primesc bonificații pentru disciplina financiară

Guvernul oferă 3% reducere, companiilor care au plătit la timp datoriile bugetare Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a anunțat că peste jumătate de milion de...

Comerțul cu amănuntul, în creștere cu peste 8% în primele nouă luni din 2024

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), afacerile din sectorul comerțului cu amănuntul, excluzând comerțul cu autovehicule și motociclete, au înregistrat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă