Peste 230 de percheziţii sunt efectuate astăzi în ţară pentru destructurarea grupurilor specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică, urmând să fie puse în executare 223 de mandate de aducere.
”La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai structurilor teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 40 de acţiuni operative, pentru probarea activităţii infracţionale şi destructurarea grupurilor infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare peste 230 de mandate de percheziţie domiciliară şi 223 de mandate de aducere.
Astfel, sunt desfăşurate 23 de acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 151 de mandate de percheziţie domiciliară, precum şi 6 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuate 10 percheziţii domiciliare, arată sursa citată.
De asemenea, poliţiştii şi procurorii efectuează 12 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori, fiind puse în executare 71 de mandate de percheziţie domiciliară.
Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română şi de sprijinul serviciilor pentru acţiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene.
Totodată, în cadrul acţiunilor, alături de poliţişti, participă şi jandarmi ai grupărilor mobile de jandarmi şi inspectoratelor de jandarmi judeţene.
Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul Poliţiei Române şi DIICOT, începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalităţii organizate de a investiga în mod constant activitatea infracţională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul naţional sau având componentă transnaţională, dar şi alte fapte grave, asociate criminalităţii organizate.
Percheziţiile efectuate miercuri au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, precizează un comunicat al IGPR.
Acţiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, protecţia victimelor infracţiunilor.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!