Opt cadre medicale acuzate de neglijență urmează să fie judecate în cazul morții legendarului fotbalist argentinian Diego Maradona.
Un judecător a dispus un proces pentru omucidere din culpă, după ce o comisie medicală a constatat că tratamentul lui Maradona a avut „deficiențe și nereguli”.
Maradona a murit în noiembrie 2020, după un atac de cord, la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani, potrivit rador.ro.
El se recupera acasă, după o intervenție chirurgicală în urma unui cheag de sânge pe creier, la începutul acelei luni. La câteva zile după moartea sa, procurorii argentinieni au lansat o anchetă asupra medicilor și asistentelor care l-au îngrijit.
Discovery difuzează în premieră documentarul „Moartea lui Maradona”
Geniu, legendă, dependent. O viață plină de suișuri și coborâșuri. Timp de mai multe decenii la rând, drogurile l-au ținut pe teren, dar i-au ruinat viața din afara terenului.
Diego Maradona a pornit de pe stradă și a devenit un zeu al fotbalului, însă nu a apucat să-și trăiască viața din plin, decedând la numai 60 de ani. Cauza morții: insuficiență cardiacă. Dar ce l-a omorât, de fapt, pe Diego Maradona?
După decesul său timpuriu, Moartea lui Maradona pune cap la cap elemente din viața extraordinară a unei personalități dependente de droguri în afara gazonului, dar care s-a ajutat și de cocktail-uri farmaceutice pentru a-și păstra nivelul inegalabil pe teren. Documentarul dezvăluie cum stilul său de viață, care a început încă din vremea copilăriei sale, a devenit rețeta perfectă pentru moartea lui Maradona.
Povestea lui Maradona este una despre geniu și traumă și surprinde o copilărie umilă într-o parte întunecată a Buenos Aires, unde juca fotbal cu prietenii ore la rând, respectiv drumul său spre a deveni un superstar al fotbalului cunoscut și venerat în toată lumea.
Copilăria sa, trăită în sărăcie, l-a dezavantajat, iar în ciuda talentului său rar de pe teren vizibil încă din perioada junioratului, Maradona a depins de tratamente care l-au ajutat să-și dezvolte fizicul. Tinerețea sa a fost presărată de intervenții medicale constante.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!