3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiONU estimează o creștere demografică până la sfârșitul secolului

ONU estimează o creștere demografică până la sfârșitul secolului

Specialiștii spun că o creștere demografică este un concept care plutește peste viitorul Pământului de ceva timp. Potrivit unui studiu ONU, populația globală va ajunge la 10,9 miliarde în 2100.

ONU prevede o creștere demografică până la 10,9 miliarde de oameni

Națiunile Unite susțin că până la sfârșitul secolului ne vom confrunta cu o suprapopulare a globului. Cercetătorii estimează că până în 2100 vor exista 10,9 miliarde de oameni, față de aproximativ 7,7 miliarde de oameni în 2019. Prezicerile ONU sunt contestate de Institutul pentru Valori și Evaluare a Sănătății al Universității din Washington. Acesta susține că, de fapt, scăderea și îmbătrânirea populației reprezintă provocarea viitorului.

Înțelegerea modului în care populațiile ar putea evolua contează, deoarece dimensiunile populației stau la baza strategiilor viitoare pentru guverne și industrii din întreaga lume. Acestea trebuie să planifice investiții cheie în infrastructură sau obiective pentru dezvoltarea internațională. O scădere, în loc de o creștere, ar avea multe implicații.

Prognozele noastre pentru o populație mondială în scădere au implicații pozitive pentru mediu, schimbările climatice și producția de alimente. Dar posibile implicații negative pentru forța de muncă, creșterea economică și sistemele de sprijin social.”, au scris cercetătorii, conduși de profesorul Stein Emil Vollset.

Previziunea ONU de 10,9 miliarde până în 2100 se bazează, cel puțin parțial, pe „îmbătrânirea fără precedent a populației lumii”. De asemenea, are la bază și „creșterea rapidă a populației determinată de o fertilitate ridicată” în unele țări și regiuni.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington susțin că o scădere a populației va fi legată de atingerea obiectivelor de dezvoltare, precum educația femeilor și fetelor și accesul acestora la contracepție.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...

Intervenții intense pentru Salvamont: 42 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, 12 transportate la spital

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Brașov, echipa de salvamontiști fiind solicitată de opt ori într-o zi Salvamontiștii au avut o zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă